Hoppa till innehållet

Recept

Alla recept är beräknade för Ice Cream Box glassmaskin och ger 1,5L färdig glass. För att använda dem till Ice Cream Maker och Tasty Duo Ice Cream Maker halverar du samtliga recept nedan.

vaniljglass

Fransk vaniljglass

Ca 1,5 l färdig glass

Ingredienser

3 dl mjölk

2 ägg

100 g socker

3 dl vispgrädde

Frön från 1 vaniljstång

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstången i en kastrull. Vispa samman ägg och socker till en jämn smet. Häll vaniljmjölken över ägg- och sockerblandningen i en tunn stråle medan du vispar.

Häll tillbaka blandningen i en kastrull och värm på svag värme till den precis börjar tjockna (samma konsistens som en vaniljsås). Temperaturen får inte överstiga 85 grader. Häll över i en skål och låt svalna. När blandningen svalnat, rör ner grädden (grädden ska vara ovispad) och ställ in skålen i kylen tills kylskåpskall (gärna över natten). Ta upp vaniljstången och kör blandningen i glassmaskinen i ca 30 minuter.

chokladglass

Chokladglass

Ca 1,5 l färdig glass

Ingredienser

3 dl mjölk (3%)

2 ägg

100 g socker

3 dl vispgrädde

Frön från 1 vaniljstång

100 g mörk choklad

Gör den Franska vaniljglassen enligt receptet ovan men tillsätt 100 gram fint hackad mörk choklad till den varma blandningen. Blanda noggrant så att chokladen smälter.

Fortsätt sedan enligt receptet för Fransk Vaniljglass.

rocky_road

Chokladglass Rocky Road

Sött, salt och segt är aldrig fel. En perfekt efterrätt till både barn och vuxna.

Ca 1,5 l färdig glass

Ingredienser

1 sats chokladglass

100 g minimarshmallows

50 g krossad choklad (mörk, ljus eller vit)

50 g grovhackade pekannötter

Börja med att tillreda chokladglassen enligt ovanstående recept.

Efter 20 minuter i glassmaskinen är det dags att tillsätta minimarshmallows, krossad choklad (mörk, ljus eller vit) samt de grovhackade pekannötterna.

sorbet

Hallonsorbet

En uppfriskande, fruktig sorbet. Flytande glukos tillsätts för att förhindra iskristallerna från att bildas.

Ca 1,5 l färdig glass

Ingredienser

225 g socker

200 ml vatten

750 g hallon (färska eller frusna)

2 tsk flytande glukos

Juice från en liten citron

Häll vatten och socker i en stor kastrull. Koka långsamt upp vätskan så att sockret smälter. Så fort som sockret har smält, häll i den flytande glukosen samt hallonen. Låt sjuda i 5 minuter. Häll kastrullens innehåll genom en sil och pressa bären för att bli av med kärnorna. Addera citron juicen.

Låt sirapen kallna och kyl den sedan i ett par timmar. Låt gå i glassmaskinen i cirka 30 minuter. Förvara glassen trivs i en förseglad plastlåda i frysen.

yoghurtglass

Yoghurtglass med bär

Fräsch, enkel och krämig. Du kan använda vilken sorts bär du vill – eller varför inte kombinera? Vi slår ett slag för svarta vinbär – så gott!

Ca 1,5 l färdig glass

Ingredienser

220 g socker

250 ml vatten

150 g bär (färska eller frysta)

20 ml vaniljyoghurt

Häll vatten och socker i en kastrull och koka långsamt upp tills sockret har smält. Addera sedan bären. När allt har kokat upp igen är det dags att sila för att bli av med skal och kärnor. Låt innehållet svalna ochställ sedan in i kylen i några timmar.

När allt har blivit ordentlig kallt häller du i vaniljyoghurten i den kalla fruktiga sockerlagen och blanda väl. Låt gå i glassmaskinen i ca 30 minuter. Den färdiga glassen trivs förstås bäst i magen, men annars i en förseglad plastlåda i frysen.

Produkten har lagts i kundvagnen