Kaffebryggare
För alla smaker

Kaffebryggare

Utforska vårt breda utbud av kaffebryggare i alla prisklasser. Oavsett om du letar efter en modell med integrerad kaffekvarn, ECBC-certifieringen eller kanske en snygg design, kan du vara säker på att hitta en som passar dina behov. Alla våra produkter kommer med 2 års garanti. Så koppla av och njut av en riktigt god kopp kaffe.

Här i Norden älskar vi kaffe

Här i Norden älskar vi kaffe

Kanske är det vårt karga klimat som bidragit till att drycken blivit så omåttligt populär här. Kaffe passar faktiskt till alla tillfällen och har du gott kaffe hemma när gästerna kommer är mycket vunnet. Vi tror du har full koll på hur du vill att ditt kaffe ska smaka. Därför har vi tagit fram olika slags kaffebryggare för olika smaker. Här hos OBH Nordica finns allt från en kompakt bryggare för fyra koppar till en kaffebryggare med dubbla kannor och för att inte glömma vår ECBC-certifierade kaffebryggare Blooming.

Blooming Prime- Premium design

Blooming Prime- Premium design

Blooming Prime är en kaffebryggare som ger dig mer än vanligt bryggkaffe tack vare den unika bloomingfunktionen. Bloomingfunktionen är inspirerad av Pour Over metoden som innebär att det malda kaffet blötläggs och får vila innan brygg processen fortsätter. Tack vare blomingfunktionen görs detta genom ett knapptryck, så du behöver inte hålla koll på massa tider eller andra olika moment. 

Vilken är den bästa kaffebryggaren?

Den bästa kaffebryggaren är ofta en personlig preferens beroende på ens egna specifika krav på användandet. Det finns dock kvalitéts symboler man kan leta efter om man vill vara säker på att kaffebryggaren man är intresserad av har testats av en oberoende organisation.  Om man vill vara säker på att man köper en riktigt bra kaffebryggare av hög kvalité kan man leta efter ECBC-certifieringen som representerar en kvalitetsstämpel för kaffebryggare, utdelad av European Coffee Brewing Centre. Denna standard garanterar att kaffebryggaren uppfyller strikta kriterier gällande bryggtemperatur, bryggtid och förmåga att extrahera kaffets fulla smak och arom på ett optimalt sätt. En kaffebryggare som har erhållit ECBC-certifieringen har genomgått rigorösa tester för att säkerställa att den levererar exceptionellt gott kaffe, varje gång. Det innebär att konsumenten kan lita på att produkten erbjuder hög kvalitet och prestanda som uppfyller de höga standarderna som satts av kaffeexperter inom Europeiska unionen. 

Vilken kaffebryggare gör varmast kaffe?

Att hitta en kaffebryggare som brygger det varmaste kaffet innebär att leta efter en med hög effekt och bra temperaturkontroll. 

Funktioner som justerbar kaffestyrka, timer och avstängningsfunktioner kan alla bidra till en bättre kaffeupplevelse. Kaffebryggarens effekt spelar också en stor roll i hur snabbt och hur varmt kaffet bryggs. Generellt kan man säga att en högre effekt (mätt i watt) bidrar till snabbare uppvärmning och kan därmed leverera varmare kaffe​​.

Om du letar efter en kaffebryggare som levererar varmt kaffe med god smak, bör du alltså fokusera på modeller med hög effekt, *ECBC-certifiering, bra temperaturkontroll och positiva recensioner från både experter och användare. Glöm inte heller bort vikten av regelbunden avkalkning och rengöring för att hålla din kaffebryggare i toppskick och säkerställa att kaffet alltid smakar bra och kommer ut tillräckligt varmt​​.

*För att en kaffebryggare ska få ECBC:s certifiering måste temperaturen i bryggkorgen nå 92ºC inom den första minuten av bryggcykeln och ligga mellan 92-96ºC under hela bryggprocessen. Temperaturen får aldrig överstiga 96ºC.

Certifierad av ECBC

Certifierad av ECBC

Du kan känna dig trygg med vår serie av kaffebryggare Blooming tack vare ECBC-stämpeln som är ett kvalitetsmärke för kaffebryggare. Du kan brygga upp till 10 koppar eller 1,25 L och servera i den handgjorda glaskannan. För att minska spill har bryggaren en manuell droppstoppfunktion för att förhindra droppande på värmehållningsplattan

Blooming Prime

Blooming Prime

Kaffebryggaren Prime ur vår serie Blooming är vår premium kaffebryggare. Blooming Prime har en stillig basplatta i aluminium och kropp med inslag av nordiska industriella toner . Höljet är i aluminium och kommer i tre snygga färger, sand, misty green och silver. Den handgjorda glaskannan är inte bara robust och värmesäker utan också underbar att titta på. 

Unik bloomingfunktion inspirerad av pour over metoden

Bloomingfunktionen på vår serie Blooming är inspirerad av Pour Over metoden, men istället för att du ska behöva hålla koll på massa tider och flera andra olika moment så kan du få en perfekt kopp, med bara ett knapptryck. Vår unika bloomingfunktion lyfter kaffets naturliga sötma genom att blötlägga det malda kaffet och därmed frigöra koldioxid före bryggning.

Prova kaffebryggaren hemma 100 dagar

Prova kaffebryggaren hemma 100 dagar

Svårt att välja kaffebryggare? Osäker på om det är rätt kaffebryggare för dina behov? Kanske färgen inte var som du trodde? Vi vill hjälpa dig på vägen genom att erbjuda dig att testa vår produkt i hundra dagar.  Testa den själv i 100 dagar, och om du inte är helt nöjd, erbjuder vi pengarna tillbaka.

Dubbel kaffebryggare

Dubbel kaffebryggare

Varje person har unika önskemål och behov när det kommer till att välja den ideala kaffebryggaren. För de med en stor familj eller de som ofta anordnar sammankomster med många gäster är Duo-Tech ett utmärkt val. Denna bryggare har förmågan att brygga upp till 20 koppar kaffe åt gången tack vare dess två oberoende bryggsystem. Oavsett om du brygger en stor eller liten mängd kaffe, garanterar aromafunktionen att kaffet alltid har en perfekt smak.

Liten kaffebryggare 4 koppar

Liten kaffebryggare 4 koppar

Coffee Box är en kompakt kaffebryggare som passar utmärkt i det mindre köket, utan att kompromissa med smarta funktioner. Trots sin ringa storlek inkluderar den funktioner som droppstopp och en avtagbar filterhållare. Naturligtvis brygger den också utsökt kaffe.

Vad ska man tänka på när man köper en kaffebryggare?

När du ska köpa en kaffebryggare finns det flera saker att tänka på för att hitta en modell som passar dina behov och önskemål. Här är några viktiga punkter att överväga:

 1. Typ av kaffebryggare: Det finns flera olika typer av kaffebryggare, inklusive droppbryggare, espressoapparater, kapselmaskiner, och perkolatorer. Valet beror på vilken typ av kaffe du föredrar samt vilken bryggprocess du tycker om.

 2. Kapacitet: Tänk på hur mycket kaffe du brukar brygga åt gången. Behöver du en stor kaffebryggare som kan brygga många koppar åt gången, eller räcker det med en mindre modell?

 3. Bryggtemperatur: Temperaturen på vattnet när det brygger kaffet är viktig för smaken. En bra kaffebryggare bör kunna nå och upprätthålla en optimal bryggtemperatur på mellan 92°C och 96°C.

 4. Bryggtid: För bästa smak bör kaffet inte bryggas för länge eller för kort. Kontrollera vad tillverkaren anger för bryggtid och se till att den ligger inom rekommenderade gränser.

 5. Underhåll och rengöring: En lättrengjord kaffebryggare gör livet enklare. Kontrollera om delarna är lätta att ta isär och om de kan diskas i diskmaskin.

 6. Extra funktioner: Vissa kaffebryggare kommer med extra funktioner som inbyggd kvarn, programmerbara inställningar, autoavstängning, och hållvarma-funktion. Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig.

 7. Design och storlek: Kaffebryggarens storlek och design kan vara viktigt om köksutrymmet är begränsat eller om du värdesätter kökets estetik.

 8. Pris: Sätt en budget och jämför olika modellers funktioner inom den prisklassen. Kom ihåg att en dyrare kaffebryggare inte alltid är synonymt med bättre kvalitet eller smak.

 9. Recensioner och rekommendationer: Läs recensioner och se vad andra användare säger om kaffebryggaren. Rekommendationer från vänner eller familj som har bra erfarenheter av sin kaffebryggare kan också vara värdefulla.

Att noggrant överväga dessa punkter innan köp kan hjälpa dig att hitta en kaffebryggare som bäst möter dina behov och som du kommer att vara nöjd med över tid.

Funktioner att leta efter: termos, timer och kvarn

Funktioner att leta efter: termos, timer och kvarn

När det gäller att välja kaffebryggare med specifika funktioner, kan termos, timer och inbyggd kvarn vara attraktiva alternativ.

En termosfunktion kan vara värdefull om du vill hålla ditt kaffe varmt under en längre tid. Detta kan vara särskilt användbart om du brygger en större mängd kaffe på en gång och vill undvika att det kallnar.

En timerfunktion kan vara praktisk om du vill ställa in din kaffebryggare i förväg. Detta kan vara särskilt användbart på morgonen, du kan vakna upp till en färsk och doftande kopp kaffe som väntar på dig.

En inbyggd kvarn kan förbättra kaffesmaken genom att malningen sker precis innan bryggningen. Detta resulterar i en smakrikare och mer aromatisk kopp kaffe jämfört med förpackat malet kaffe. En kaffebryggare med inbyggd kvarn ger också möjlighet att anpassa malningen efter eget tycke.

Rengöra och underhålla kaffebryggare

Att underhålla och rengöra din kaffebryggare regelbundet är nyckeln för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. Regelbunden rengöring kan förhindra uppbyggnad av kalk, kafferester och oljor som kan orsaka igensättning och andra problem.

För att rengöra din kaffebryggare effektivt kan du använda följande material och metoder:

 • Rena, luddfria trasor eller mikrofiberhanddukar.
 • Milt diskmedel eller specialrengöringsmedel för kaffebryggare.
 • Borste med mjuk borst eller tandborste.
 • Avkalkningslösning (om tillämpligt).

Ett vanligt tips för rengöring är att använda ättika. Blanda 1 dl ättika (24 %) med 6 dl vatten i kaffebryggaren, brygg igenom hälften av vätskan, vänta 30 minuter och brygg sedan igenom resten av vätskan. Denna metod kan hjälpa till att avlägsna kalkavlagringar och andra rester som kan påverka kaffets smak och maskinens prestanda.

Kom ihåg att även rengöra kaffekanna och vattentank regelbundet. Använd en mjuk trasa eller svamp med en liten mängd diskmedel för att rengöra dessa delar, och skölj och torka av dem ordentligt innan du sätter tillbaka dem i din kaffebryggare.

Hur rengör man sin kaffebryggare?

Hur rengör man sin kaffebryggare?

Att bibehålla en ren kaffebryggare är inte bara essentiellt för att förlänga dess livslängd, utan det är även viktigt för att verkligen kunna njuta av varje kopp kaffe du brygger. I vår köpguide för hur man bäst rengör kaffebryggaren går vi igenom alla stegen du behöver göra för att din kaffebryggare ska hålla länge och bibehålla kaffekvalitén. 

Enkla grundregler för att brygga kaffe enligt ECBC-standard

Enkla grundregler för att brygga kaffe enligt ECBC-standard

Vår fina kaffebryggare serie Blooming har certifierats Guldbönan. I vår guide förklarar vi hur man på bästa sätt brygger enligt ECBC standard.

Hur avkalkar man sin kaffebryggare?

Hur avkalkar man sin kaffebryggare?

Att bibehålla din kaffebryggare i toppskick är viktigt för smakupplevelsen. Vi guidar dig genom en enkel steg-för-steg guide på hur du avkalkar din OBH Nordica kaffebryggare med ättika.

Vad ska man tänka på när man köper en kaffebryggare?

När du köper en kaffebryggare finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att hitta den perfekta bryggaren för dina behov.

Bryggtkeknik:

Först och främst är det viktigt att välja rätt bryggteknologi för att få den smakupplevelse du föredrar. Vårt sortiment av kaffebryggare innehåller allt från klassiska droppbryggare till kaffebryggare med inbyggd kaffekvarn för färskt malet kaffe. Om du vill ha en mer avancerad brygg teknik så rekommenderar vi Blooming serien med funktionen blooming som är inspirerad av pour over metoden. 

En annan viktig faktor är kapaciteten på bryggaren. Vår sortiment innehåller bryggare med olika kapaciteter för att du ska kunna hitta en som passar dina behov. Oavsett om du är ensam eller brygger kaffe till hela familjen så har vi en bryggare som passar dig.

Funktioner är också viktiga att tänka på när du köper en kaffebryggare. Vårt sortiment innehåller bryggare med praktiska funktioner som en timer, automatisk avstängning och justerbara inställningar för att du ska kunna anpassa din kopp kaffe precis efter dina önskemål.

Enkel rengöring och underhåll är viktigt för att förlänga livslängden på din kaffebryggare. Vårt sortiment innehåller bryggare som är lätta att rengöra och underhålla, så att du kan få ut det mesta av din investering.

Priset är också en viktig faktor att överväga när du köper en kaffebryggare. Vårt sortiment innehåller kaffebryggare för alla budgetar, så att du kan hitta en som passar dina behov och din plånbok.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den perfekta kaffebryggaren för dina behov och önskemål. Med vårt stora sortiment av kaffebryggare, konkurrenskraftiga priser och högkvalitativ kundservice kan du vara säker på att du gör en investering som kommer ge dig en god kopp kaffe varje dag i många år framöver.

Prova hemma 100 dagar

Under en begränsad period så har du möjlighet att testa utvalda produkter hemma och lämna tillbaka produkten om du inte är nöjd. Detta erbjudande gäller för produkter inköpta i Sverige från 2018-11-15 till 2024-12-31 och 100 dagar framåt från inköpsdatum på kvittot.

Läs mer