Skaftdammsugare
Lätta och tillgängliga

Skaftdammsugare

Njut av en renare hemmiljö med våra kraftfulla och smidiga skaftdammsugare

Flex teknologi

Flex teknologi

Spar på ryggen och välj en sladdlös dammsugare från X-force serien med flex-teknologi. Den mångsidiga sladdlösa skaftdammsugaren är ett ergonomiskt alternativ till den traditionella dammsugaren då den är lättare att bära eller flytta på. Du når även trånga och svåra utrymmen som hörnen i taket eller dammet under soffor och bänkar med det flexibla skaftet,

Boost Trigger

Boost Trigger

Öka sugkraften genom att aktivera boost funktionen. Tryck och håll in triggern för att få en grundlig rengöring av ytor och hörn där smutsen är svår att få bort. Boosten ger en kraftfull effekt under en kort period. Boost funktionen finns tillgänglig på alla modeller i X-Force eller Xperience serien. 

Stop & Go

Stop & Go

Med stop & go funktionen kan du ta av handdamsugaren där du står för att dammsuga av soffor eller möbler där det är svårt att komma åt med skaftet. Handdammsugaren har en mjuk borste så att du kan dammsuga av känsliga ytor och undvika repor. 

OBH Nordicas skaftdammsugare är anpassade för att möta dina utmaningar i vardagen

Våra skaftdammsugare är mycket mer än bara rengöringsverktyg. De är utformade för att hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt och skinande hem. Med digital teknik, högeffektiv HEPA-filtrering och en mängd funktioner designade för att göra ditt liv enklare, låter dessa skaftdammsugare dig ta dig an alla rengöringsutmaningar. Oavsett om du har husdjur, klädda möbler eller svåråtkomliga områden, har OBH Nordica den perfekta lösningen för dig. Låt OBH Nordicas skaftdammsugare revolutionera din rengöringsupplevelse och förvandla ditt hem till en orörd oas av lugn och komfort.

Digital kraft och HEPA-teknik: Rengöring på en helt ny nivå

Digital kraft och HEPA-teknik: Rengöring på en helt ny nivå

OBH Nordicas kraftfulla skaftdammsugare har en toppmodern digital motor som garanterar konstant sug på alla ytor, från mattor till hårda golv. Med funktioner som flex teknik och led belysning (vissa modeller) behöver du inte längre oroa dig för svåråtkomlig smuts.

HEPA-tekniken i OBH Nordicas skaftdammsugare ser till att synlig smuts avlägsnas, men även att finare partiklar och allergener fångas upp som kan vara osynliga för ögat, vilket ger en hälsosammare miljö för din familj. Med våra skaftdammsugare kan du känna dig trygg med att du skapar ett renare och allergenfritt hem.

Rengöring efter husdjur - en riktig utmaning!

Rengöring efter husdjur - en riktig utmaning!

För de som delar sitt hem med bedårande men håriga fyrbenta vänner kan rengöring vara en utmaning. OBH Nordicas Animal skaftdammsugare är den perfekta lösningen. Designade med fokus på att ta bort husdjurshår, erbjuder dessa dammsugare exceptionell sugkraft och specialiserade tillbehör för att hålla ditt hem fritt från hår och ludd både på möbler och golv. Har du bil så kommer den praktiska dammsugaren även att kunna suga bort envisa hårstrån på golv och klädnad.  X-Force 9.60 Flex Essential Animal är en av våra populära Animal-modeller som dessutom vunnit Bäst i Test 2023 av Nettavisen.no

LED-ljus för exakt rengöring i alla hörn

LED-ljus för exakt rengöring i alla hörn

Den inbyggda LED-belysningen på OBH Nordicas skaftdammsugare (vissa modeller) är som att ha en riktigt bra ficklampa i handen när du städar. Du behöver inte längre gissa var smutsen gömmer sig, eftersom LED ljuset avslöjar även de minsta partiklarna i mörka hörn och under möbler. Med denna funktion får du en mer exakt och effektiv rengöring i alla hörn av ditt hem.

Digital display – För enkelheten skull

Digital display – För enkelheten skull

Några av våra modeller är utrustade med digitala displayer så att du kan följa batteritid och välja program via den smarta touchdisplayen. Displayen ger dig feedback i realtid om dammsugarens prestanda och batteritid, så att du kan optimera din rengöring effektivt.

Optimerad ljudnivå och speciellt utformade munstycken för vardagliga utmaningar

Optimerad ljudnivå och speciellt utformade munstycken för vardagliga utmaningar

Att städa ditt hem ska inte störa lugnet för din omgivning. Vi förstår detta behov och har designat våra skaftdammsugare med optimerad ljudnivå. Nu kan du njuta av en grundlig och effektiv rengöring utan behöva tumma på lugnet i ditt hem.

När det gäller tyger på möbler är våra skaftdammsugare redo att möta utmaningen. Utrustad med specialborstar designade för att enkelt ta bort smuts och husdjurshår från dina soffor och fåtöljer, säkerställer dessa dammsugare att dina möbler förblir lika rena och fräscha som dina golv.

Vilken är den bästa sladdlösa dammsugaren för mig?

Tekniken går framåt snabbare och snabbare, även när det gällerdammsugare Du kanske undrar vilken som passar bäst in i din vardagsrutin: en traditionell dammsugare, en robotdammsugare eller en sladdlös skaftdammsugare. Var och en av dessa apparater har många fördelar och hjälper dig att få ett rent hem.

Sladdlösa skaftdammsugare är de mest kompletta när det gäller prestanda: de är sladdlösa, så du behöver inte bekymra dig för att flytta runt sladden och leta upp uttag i huset eller lägenheten. Skaftdammsugare är ofta mycket lätta och kompakta och de är också mycket bekväma att använda: lika enkelt som att sopa. Skaftdammsugaren har tillräckligt hög sugeffekt, tillräckligt för daglig rengöring och är väldigt lätta att rengöra eftersom dom inte har en dammsugarpåse. Skaftdammsugaren är även ett perfekt komplement för dig som har en traditionell dammsugare hemma som vill ha en lätt dammsugare att ha framme för små spill i kök och hall.

Sedan har vi ju såklart den traditionella dammsugaren. Medan de är lite mer obekväma att använda och behöver sladd så är den traditionella dammsugaren fortfarande mest effektiv och kraftfull utav alla, de sviker aldrig! De är idealiska för de mest renhållningsfanatiska och för dig med stora ytor som behöver dammsuga mycket.

Vad är fördelen med en skaftdammsugare?

Vad är fördelen med en skaftdammsugare?

 • Lätt och kompakt: Skaftdammsugare är designade för att vara lätta och smidiga, vilket gör dem enkla att hantera och förflytta, även för personer som har svårt att lyfta tunga föremål.
 • Sladdlös bekvämlighet: Skaftdammsugare är batteridrivna och sladdlösa, vilket ger användaren friheten att städa utan att behöva oroa sig för att hitta eluttag eller snubbla på sladdar.
 • Lätt att förvara: Deras slanka design gör dem enkla att förvara i små utrymmen, vilket är idealiskt för lägenheter eller hem med begränsat förvaringsutrymme.
 • Flexibel användning: Skaftdammsugare kan ofta omvandlas till handhållna enheter, vilket gör det enkelt att rengöra möbler, trappor, bilinteriörer och andra svåråtkomliga ställen.
 • Enkel underhåll: Dammbehållare istället för dammsugarpåsar innebär att de är enkla att tömma och rengöra. Många modeller har också tvättbara filter, vilket minskar löpande kostnader och underhåll.
 • Effektiv på olika ytor: Moderna skaftdammsugare är utformade för att effektivt rengöra både hårda golv och mattor, med inställningar eller tillbehör anpassade för olika typer av smuts och ytor.
 • Tyst drift: De är ofta tystare än traditionella dammsugare, vilket är en fördel i bullerkänsliga miljöer eller för de som föredrar att städa utan hög ljudnivå.
 • Snabb och lätt städning: Den trådlösa designen och lättheten att manövrera gör snabbstädning enkel, vilket är perfekt när du vill fräscha upp ditt hem snabbt.
OBH Nordicas utbud av skaftdammsugare inkluderar bäst i test vinnare

OBH Nordicas utbud av skaftdammsugare inkluderar bäst i test vinnare

Att välja en skaftdammsugare kräver att du tänker på vilken typ av enhet du behöver. Vi vill erbjuda dig den bästa dammsugaren för dina behov. Låt oss gå igenom våra serier:

X-PERT-sortiment: Detta sortiment av sladdlösa dammsugare omfattar kraftfulla enheter av olika typer. De är väldigt lätta multifunktionsdammsugare, utrustade med en motoriserad golvborste som suger upp damm i ett enda svep. Batteriet i dessa kraftfulla dammsugare har en lång autonomi.

X-NANO sortiment: Våra lätta och smidiga skaftdammsugare för dig som behöver ett lättare alternativ. Batteritiden är lång, upp till 40 min samt avtagbart.
Upptäck fördelen med 2-in-1 funktionen, en handhållen enhet. Klicka enkelt loss den handhållna enheten när du vill dammsuga extra i soffor, fåtöljer, sängar eller inne i lådor.

X-Force Flex-sortiment: Detta sortiment är det mest mångsidiga bland våra sladdlösa skaftdammsugare, med sitt aluminium Flex-rör som ger den stor manövrerbarhet, dess Power LED Vision-sughuvud som ger den extra effektivitet och dess avtagbara elektriska borste. Detta sortiment är också en av våra lättaste skaftdammsugare och väger mindre än 3 kg. X-force 9.60 Flex Essential Animal är en modell i vår X-Force-serie som tilldelades Bäst i Test av nettavisen.no 2023.

Kraftigt batteri på 32,4V- Upplev X-force 15.60

Kraftigt batteri på 32,4V- Upplev X-force 15.60

Prestandan är hög i X-Force 15.60 och fler och fler väljer skaftdammsugaren för den moderna tekniken. Den har den senaste OBH Nordica teknologin – en brushless 520 Watts Digital Force motor för upp till 230 Air Watts av sugkraft och ett kraftigt batteri på 32,4V.

Vilken dammsugare ska jag välja?

Utforska och jämför de unika och användarvänliga egenskaperna hos vårt breda urval av dammsugare. Till exempel, om ditt boende är litet med begränsad förvaringsplats, är vår X-Nano dammsugare perfekt för dig – den är minst och mest kompakt inom vår produktfamilj. För dig som prioriterar topprestanda och flexibilitet, rekommenderar vi att du testar någon av våra X-Force Flex-modeller. För husdjursägare som brottas med päls överallt, har vi speciellt utformade skaftdammsugare i vårt sortiment, vår Animal-serie, som är idealiska för hem med hundar, katter eller andra pälsbärande djur..

Sladd v/s sladdfri

Köp av din sladdlösa skaftdammsugare beror framför allt på dina användningskriterier. Våra köpråd finns tillgängliga för att ge dig de råd du behöver.

Söker du en lätt dammsugare som kan rengöra fläckar och damm effektivt? Sladdlösa skaftdammsugaren kan då vara det rätta valet är för dig. Den sladdlösa skaftdammsugaren är av stort intresse för dem som vill dammsuga damm regelbundet och effektivt. Jämfört med andra dammsugarserier är den mer kompakt, lättare att bära och mycket mångsidig för frekvent daglig användning.

I vissa fall kan köp av dammsugare med påse vara den bästa valet. Den sladdanslutna dammsugaren har, även om den är mindre smidig, maximal sugkraft och högst möjliga volym på behållare/påse. Om du väljer sladdanslutna dammsugare kommer du till exempel att dra nytta av en kraftfull motor, utan att vikten påverkar manövrerbarheten för mycket och dammsugaren kommer fortfarande att vara tillräckligt portabel för att bära runt i huset.

För att ta reda på mer om den sladdlösa skaftdammsugaren som är gjord för dig, kolla in vår köpguide.

Vad ska man tänka på när man köper en sladdlös skaftdammsugare?

Vad ska man tänka på när man köper en sladdlös skaftdammsugare?

Batteri - Vikt och laddningstid

Välj en modell med tillräcklig batteritid för dina behov eller som har  kort laddningstid

Tillbehör - Vad ingår?

Se till att den har de tillbehör du behöver för att städa ditt hem effektivt

Vikt - Lätt eller tung?

Välj en modell som inte är för tung för att undvika överansträngning

Pris - Vilken är mest prisvärd?

Hitta en modell som passar din budget utan att kompromissa med kvaliteten.

Kan en skaftdammsugare ersätta en vanlig dammsugare?

Ja, en skaftdammsugare kan ersätta en vanlig dammsugare för många användare, beroende på deras specifika behov och preferenser. Skaftdammsugare har blivit populära på grund av deras bekvämlighet och flexibilitet. Här är några punkter att överväga när du funderar på om en skaftdammsugare kan vara ett bra alternativ för dig:

 1. Lättvikt och manövrerbarhet: Skaftdammsugare är ofta lättare än traditionella dammsugare, vilket gör dem enklare att bära och använda, särskilt på trappor och i trånga utrymmen.

 2. Sladdlös konstruktion: Många skaftdammsugare är batteridrivna, vilket eliminerar behovet av att vara nära ett eluttag. Detta kan göra städningen snabbare och mer flexibel, men batteritiden kan begränsa användningstiden.

 3. Förvaring: Skaftdammsugare tar ofta upp mindre förvaringsutrymme, vilket är praktiskt för dem med begränsat utrymme.

 4. Prestanda på olika ytor: Moderna skaftdammsugare är utformade för att fungera väl på både hårda golv och mattor, men deras sugkraft och effektivitet kan variera jämfört med kraftigare traditionella dammsugare.

 5. Underhåll: Skaftdammsugare kan kräva regelbundet underhåll, som att tömma dammbehållaren och rengöra filter. Deras enklare design kan dock göra detta underhåll mindre krävande än för vissa traditionella dammsugare.

 6. Specialfunktioner: Vissa skaftdammsugare kommer med tillbehör eller specialfunktioner som gör dem mer mångsidiga, till exempel möjligheten att konvertera till en handhållen enhet för att rengöra möbler eller trånga utrymmen.

Om ditt hem har mycket tung rengöring, stora ytor, eller om du behöver specifika funktioner som en starkare sugkraft för djurhår, kan det vara värt att överväga en traditionell dammsugare eller ha både en skaft- och en traditionell dammsugare för olika användningsområden. Valet beror på dina specifika önskemål.

Tips & trix!

Tips & trix!

Rengör ditt hem på ett effektivt och smidigt sätt med våra tips och tricks för skaftdammsugare. Genom att använda de olika munstyckena kommer du åt att dammsuga på alla ställen i hemmet. Du kan tillexempel suga upp dammet och smutsen på svåråtkomliga platser med det smala munstycket. Använd det mjuka borsthuvudet för att rengöra ömtåliga ytor. Tänk även på att byta ut filter regelbundet för en optimal rengöringseffekt  och ladda alltid upp batteriet fullt för bästa prestanda.

Tillbehör till sladdlösa dammsugare

Tillbehör till sladdlösa dammsugare

Ett brett utbud av tillbehör kan kombineras med din sladdlösa skaftdammsugare. Bland de vanligaste tillbehören, som säljs med vissa modeller, hittar vi det långa munstycket för att enkelt rengöra tak, hörn och kanter, soffborsten eller det motoriserade lilla munstycket för att dammsuga fåtöljer eller bilsäten.

För att vara säker på att den skaftdammsugare du väljer uppfyller dina krav, kontrollera att den har de tillbehör du behöver för att rengöra alla dina möbler och ytor.

Köpguide - Allt du behöver veta om skaftdammsugare

Köpguide - Allt du behöver veta om skaftdammsugare

Vi förstår att det kan vara svårt att välja. Ska man välja en dammsugare utan sladd med inbyggt batteri eller bör man välja den traditionella dammsugaren med sladd. Har du husdjur hemma skulle du behöva en skaftdammsugare med ett specialutformat munctycke för att få bort envisa hårstrån. Låt oss guida dig genom beslutsprocessen. 

Läs mer i köpguiden

Prova hemma 100 dagar

Under en begränsad period så har du möjlighet att testa utvalda produkter hemma och lämna tillbaka produkten om du inte är nöjd. Detta erbjudande gäller för produkter inköpta i Sverige från 2018-11-15 till 2023-12-31 och 100 dagar framåt från inköpsdatum på kvittot.

Läs mer