Hårvård

Hårvård

Styla ditt hår med verktyg ur OBH Nordicas sortiment för hårvård.

Inspiration för skönhet och välbefinnande

Inspiration för skönhet och välbefinnande

Idag är OBH Nordicas Björn Axén Tools en komplett serie professionella designverktyg och Björn Axén är sedan många år leverantör till Kungliga Hovet. I vårt utbud ingår den prisbelönta värmeborsten Magic Style Brush samt Björn Axén Tools plattång, locktång, hårfön och varmluftsborstar. Vi utökar ständigt vårt utbud med högkvalitativa, snygga nyheter.

Upptäck Ultimate Experience Curler

Upptäck Ultimate Experience Curler

Ultimate Experience Air Care Curler är skapad i en ergonomisk L-formad vinkel med en 90° lutning för en  lätthanterlig upplevelse när du lockar ditt hår. Den unika Air Fresh Flow-tekniken tillför en ständigt kall luftström som reducerar hårets utsatthet för värme och är varsam mot både hårbotten och hår. Air Fresh Flow-tekniken kyler locken så att den håller längre och blir spänstigare. Cool shot-funktionen är en smart funktion som kan användas i stylingprocessens sista steg – kylan fixerar håret och ger en mer hållbar frisyr samt tillför extra glans.

Upplev salongkänsla

Upplev salongkänsla

Letar du efter den en hårtork för att vårda ditt frissiga, lockiga eller raka hår? Oavsett frisyr så har vi ett brett sortiment av hårtorkar som hjälper dig att skapa salongslooken och ett professionellt resultat hemma. I sortimentet har vi allt från en enkel resemodell till hårfönar av Björn Axén Tools som riktar sig till en mer proffessionell användare.

Varmluftsborste med keratin & tourmalin

Varmluftsborste med keratin & tourmalin

Artist Keratin Care är hot air stylern som stylar ditt hår med omtanke. Hot Air Stylern är infuserad med keratin och tourmalin som motverkar frissighet, gör håret silkeslent och adderar extra glans. Varmluftsborsten har 3 olika värmelägen och en cool-funktion samt 2 olika borsthuvuden, en volymborste (ø 30 mm) och en värmeborste (ø 35 mm).

Trådlös plattång

Trådlös plattång

Söker du en sladdlös plattång som du också kan locka håret med? Du laddar din Straight & Go enkelt genom USB-port. En laddning ger dig cirka 35 minuters användningstid och batterilampan indikerar när det börjar bli dags att ladda plattången. Med Straight & Go är det enkelt att både platta och locka håret tack vare rundade kanter och keramisk beläggning på plattorna. Plattången har två värmelägen och automatisk avstängningsfunktion för säker användning.

Styla ditt skägg

Styla ditt skägg

Björn Axén Tools Beard & Hair Grooming Kit är ett proffesionellt barberkit framtagen av stylister på Björn Axén. Kitet innehåller en skäggtrimmer och tillbehör för styling av skägg och mustasch. Skäggtrimmern kommer med två olika kammar och i kitet får du även med en mustaschsax, en borste och ett hårt reseetui. Klicka på Hårklippare och Trimmers om du vill läsa vidare om vårt sortiment.

Vad ska man göra om man har slitet hår?

Vad ska man göra om man har slitet hår?

Om ditt hår är slitet finns det flera åtgärder du kan vidta för att förbättra dess tillstånd och främja hälsosamt hår:

 • Regelbunden klippning: Regelbundna klippningar är viktiga för att avlägsna kluvna toppar och förhindra att slitage sprider sig längs hårstråna. Besök din frisör regelbundet för att klippa bort de skadade delarna och hålla håret friskt.

 • Använd milda hårvårdsprodukter: Undvik hårprodukter som innehåller hårda kemikalier, sulfater och parabener. Välj istället milda och återfuktande schampon och balsam som är utformade för att reparera och återställa skadat hår.

 • Djupkonditionering: Använd en djupkonditioneringsbehandling eller en hårmask regelbundet för att återfukta och stärka håret. Du kan också överväga att använda naturliga oljor som kokosolja, arganolja eller jojobaolja för extra näring.

 • Undvik överstyling: Minska användningen av värmestylingverktyg som hårtorkar, plattänger och locktänger eftersom de kan orsaka ytterligare skador på håret. Om du använder värmestylingverktyg, se till att använda en värmeskyddande produkt för att minimera skador.

 • Skydda håret: Skydda håret från solen, klorerat vatten och saltvatten genom att använda hattar eller scarves när du vistas utomhus och skölj håret med rent vatten efter att ha simmat i pooler eller hav.

 • Ät en balanserad kost: En hälsosam kost som är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter är viktig för att främja hårets hälsa inifrån och ut. Se till att inkludera livsmedel som är rika på protein, omega-3-fettsyror, vitaminer A, C, E och biotin.

 • Drick tillräckligt med vatten: Håret behöver fukt för att hålla sig friskt och glänsande, så se till att dricka tillräckligt med vatten varje dag för att hålla dig hydrerad.

Genom att ta hand om ditt hår med dessa åtgärder kan du gradvis förbättra dess tillstånd och minska slitaget över tiden. Kom ihåg att det kan ta lite tid att se resultat, så ha tålamod och var konsekvent med din hårvård.

Vad ska man ha för produkter till håret?

Vad ska man ha för produkter till håret?

Den "bästa" hårvården varierar från person till person och beror på individuella behov, hårtyp, och önskemål om styling. Det finns dock några allmänna principer som kan hjälpa till att främja hälsosamt hår:

 • Använd skonsamma produkter: Välj ett vårdande schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter som är fria från hårda kemikalier, sulfater och parabener. Skonsamma produkter hjälper till att undvika överdriven uttorkning och skador på håret och hårbotten.

 • Återfukta håret: Håll håret återfuktat genom att använda återfuktande schampon, balsam och behandlingar. Djupkonditionerare och hårmasker är särskilt effektiva för att ge extra fukt till torrt eller skadat hår.

 • Skydda håret mot värme: Använd en värmeskyddande produkt innan du använder värmestylingverktyg som hårtorkar, plattänger och locktänger för att minska risken för skador från värmen.

 • Undvik överstyling: Undvik att överanvända värmestylingverktyg och kemiska behandlingar som kan orsaka skador på håret. Ge håret regelbundna pauser från styling och behandlingar för att låta det återhämta sig.

 • Ät en hälsosam kost: En balanserad kost som är rik på protein, vitaminer och mineraler är viktigt för att främja hälsosamt hår från insidan. Inkludera livsmedel som är rika på omega-3-fettsyror, vitaminer A, C, E och biotin för att främja hårets tillväxt och styrka.

 • Skydda håret från yttre påfrestningar: Skydda håret från solen, klorerat vatten och saltvatten genom att använda hattar eller scarves när du vistas utomhus och skölj håret med rent vatten efter att ha simmat i pooler eller hav.

 • Regelbunden klippning: Besök din frisör regelbundet för att klippa bort kluvna toppar och hålla håret friskt och välvårdat.

Genom att följa dessa principer kan du främja hälsosamt hår och hårbotten och minska risken för skador och slitage över tiden. Kom ihåg att det kan ta lite tid och tålamod att uppnå önskade resultat, så var konsekvent med din hårvård och ge det tid att fungera.

Hårprodukter - Vilken ordning?

Hårprodukter - Vilken ordning?

Den optimala ordningen för hårvårdsprodukter kan variera beroende på individuella behov och preferenser, men här är en generell rekommenderad ordning för en effektiv hårvårdsrutin:

 • Schampo: Börja med att använda ett vårdande schampo för att rengöra hårbotten och håret från smuts, olja och produktrester. Massera schampot varsamt in i hårbotten och arbeta upp ett lödder innan du sköljer noggrant.

 • Balsam eller conditioner: Applicera balsam eller conditioner längs längderna och ändarna av håret efter att du har sköljt ut schampot. Balsamet hjälper till att återfukta och mjukgöra håret samt förse det med näring. Låt balsamet verka i några minuter innan du sköljer det ur.

 • Hårmask (valfritt): Om du använder en hårmask eller djupkonditionerare, applicera den efter balsamet och låt den verka i en längre tid (vanligtvis 5-10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen) för extra återfuktning och näring.

 • Leave-in-conditioner eller hårolja: Efter att du har tvättat och konditionerat håret kan du applicera en liten mängd leave-in-conditioner eller hårolja längs längderna och ändarna för att ge extra fukt och skydd. Detta steg är valfritt och kan anpassas efter dina behov.

 • Värmeskyddande produkt (vid behov): Om du planerar att använda värmestylingverktyg som hårtorkar, plattänger eller locktänger, applicera en värmeskyddande produkt på håret för att minimera skador från värmen.

 • Stylingprodukter (valfritt): Om du vill använda stylingprodukter som hårspray, mousse eller gel för att styla ditt hår, applicera dem efter att håret har torkat eller stylats enligt önskemål.

 • Torrschampo (vid behov): Om du behöver fräscha upp håret mellan tvättar eller absorbera överflödigt fett och olja från hårbotten, kan du använda torrschampo enligt anvisningarna på förpackningen.

 • Hårtork eller lufttorka: Beroende på din stylingrutin kan du välja att låta håret lufttorka naturligt eller använda en hårtork för att torka det snabbare.

Genom att följa denna ordning för hårvårdsprodukter kan du säkerställa att du tillför näring, återfuktning och skydd till ditt hår på ett effektivt sätt. Kom ihåg att anpassa rutinen efter dina specifika behov och hårtyp för bästa resultat.

Ekologisk och naturlig hårvård

Ekologisk och naturlig hårvård

Att välja ekologisk och naturlig hårvård är ett bra sätt att minska användningen av kemikalier och bidra till en mer hållbar och miljövänlig livsstil. Här är några fördelar med ekologisk och naturlig hårvård:

 1. Mildare för håret och hårbotten: Ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter innehåller vanligtvis färre syntetiska kemikalier och tillsatser som kan vara hårda och irriterande för håret och hårbotten. Istället använder de naturliga ingredienser som är skonsamma och närande för håret.

 2. Mindre miljöpåverkan: Genom att använda hårvårdsprodukter som är tillverkade med naturliga och ekologiska ingredienser minskar du mängden kemikalier som släpps ut i miljön under tillverkningsprocessen. Dessutom kan förpackningar för ekologiska produkter vara mer miljövänliga, till exempel genom att vara återvinningsbara eller tillverkade av återvunnet material.

 3. Hälsosammare för dig: Att undvika syntetiska kemikalier och tillsatser i hårvårdsprodukter kan minska risken för allergier, irritation och andra hälsoproblem som kan uppstå vid användning av konventionella produkter.

 4. Stödja hållbara metoder: Många tillverkare av ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter använder hållbara jordbruksmetoder och stöder rättvis handel. Genom att välja dessa produkter kan du bidra till att främja hållbara jordbruks- och tillverkningsmetoder runt om i världen.

När du letar efter ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter är det viktigt att noggrant läsa ingredienslistan och leta efter produkter som är certifierade av erkända organisationer som Ecocert, USDA Organic eller COSMOS Organic. Dessa certifieringar garanterar att produkterna uppfyller vissa standarder för ekologiska och naturliga ingredienser.

Några vanliga naturliga ingredienser som finns i ekologiska hårvårdsprodukter inkluderar:

 • Kokosolja: Återfuktar och mjukgör håret.
 • Aloe vera: Lugnar hårbotten och ger fukt.
 • Arganolja: Ger glans och återfuktar torrt hår.
 • Jojobaolja: Balanserar hårbotten och ger fukt.
 • Sheasmör: Återfuktar och mjukgör håret.

Att välja ekologisk och naturlig hårvård är ett steg i riktning mot en mer hållbar och hälsosam hårvårdsrutin för både dig själv och miljön.

Tips på hur du undviker fett hår?

Fett hår kan vara frustrerande, men det finns flera åtgärder du kan vidta för att förebygga det och hårvårdsprodukter som hjälper dig hålla ditt hår fräscht och balanserat:

 • Tvätta håret regelbundet: Tvätta håret regelbundet för att avlägsna överflödigt olja och smuts från hårbotten. Hur ofta du behöver tvätta håret kan variera beroende på din hårtyp och livsstil, men målet är att hålla det rent utan att överdriva och torka ut hårbotten.

 • Använd ett skonsamt schampo: Välj ett skonsamt och mildt schampo som är utformat för att rengöra håret utan att torka ut hårbotten. Undvik produkter som innehåller hårda kemikalier och sulfater, eftersom de kan vara för aggressiva och stimulera överproduktionen av olja.

 • Undvik att använda för varmt vatten: Tvätta håret med ljummet vatten istället för för varmt vatten. För varmt vatten kan öka produktionen av olja genom att stimulera talgkörtlarna i hårbotten.

 • Applicera balsam endast på längderna: Undvik att applicera balsam på hårbotten och koncentrera istället produkten på längderna och ändarna av håret. Detta hjälper till att undvika att överbelasta hårbotten med för mycket fuktighet och olja.

 • Undvik överstyling: Överanvändning av stylingprodukter som hårmousse, gel och vax kan bidra till att håret ser fetare ut snabbare. Använd dessa produkter sparsamt och undvik att applicera dem direkt på hårbotten.

 • Använd torrschampo: Torrschampo kan vara ett användbart verktyg för att absorbera överflödigt fett och olja från hårbotten mellan tvättar. Applicera torrschampo på rötterna och massera försiktigt in det för att fräscha upp håret.

 • Tvätta håret ordentligt: Se till att skölja ut schampo och balsam ordentligt från håret för att undvika att det bildas produktrester som kan bidra till fett hår. Skölj håret noggrant med varmt vatten tills vattnet är klart.

 • Använd en pH-balanserad hårvårdsrutin: Att använda hårvårdsprodukter som är pH-balanserade kan hjälpa till att hålla hårbotten i balans och minska risken för överproduktion av olja.

Genom att följa dessa tips kan du bidra till att förebygga fett hår och hålla ditt hår fräscht och balanserat. Kom ihåg att varje persons hårtyp är unik, så det kan krävas lite experimenterande för att hitta den bästa rutinen för dig.