Blender
Köpguider

Blender

Mixa rätt – Din köpguide till bästa blendern för dig!

Att välja rätt blender

Det finns olika typer av blender i olika prisklasser och det kan därför vara svårt att veta vilken som passar dina behov, I vår blender-guide reder vi ut de olika typerna och hur dem bör användas.

Blender efter dina behov

Blender efter dina behov

Blender-kvalité behöver inte kosta skjortan! Valet av blender beror på dina behov. För dig som prioriterar färska smoothies med mindre bär som blåbär och hallon finns kompakta blenders perfekta för snabba mixningar. Men om ditt fokus ligger på matlagning och att blanda tuffa, hårda ingredienser som broccoli, bör du satsa på en blender med kraftfull motor och vassa knivar

Blender med färdiga program

Blender med färdiga program

Med våra blenders med förinställda program kan du få den krämigaste konsistensen utan att du behöva gissa dig till hur länge ingredienserna behöver mixas. Istället för att ständigt hålla koll så kan du låta din blender sköta jobbet självständigt medan du hanterar annat i köket. Vare sig det är iskross, smoothies eller soppor så kan du hitta program på våra blenders som är förinställda för optimal tid och hastighet. Och ja, det finns till och med ett rengöringsprogram. 

Infiny Mix+ Höghastighetsblender

Söker du en kraftfull och mångsidig blender med take away-flaska? Infinymix+ är en höghastighetsblender med kraftfull 1600-watts motor och 6 skarpa titaniumbelagda blad för effektiv mixning. Oavsett vad du mixar så får du ett slätt och krämigt resultat, tack vare Powelix tekniken, den försäkrar hög kvalitet med vassa och hållbara blad. Med Infinymix+ skapar du enkelt både smoothies och goda desserter! 

Blenders material

Blenders material

Glas eller plastkanna?  När du väljer en blender möts du ofta av beslutet mellan glas- och plastkannor. En glasblenderkanna behåller sin kvalité utan att absorbera färg eller lukt från ingredienserna, vilket gör den idealisk för dig som mixar varierande råvaror. Å andra sidan är en blenderkanna av plast, särskilt en tillverkad av robust tritanplast, perfekt för de som prioriterar långvarig hållbarhet. Tritanplasten är inte bara slitstark, utan även genomskinlig. 

Effekt och ljudnivå

Effekt och ljudnivå

Hög effekt behöver inte alltid betyda kraftigare motor. Den angivna watt styrkan kan fungera som ett riktmärke men du behöver även kolla på hur effektiva knivarna är och vilken typ av motor det sitter blendern för att veta hur stark den faktiskt är. Vår mest kraftfulla höghastighetsblender kommer med tritankanna och en 1600 watt motor med 35000 RPM (rotations per minute).  Ju högre RPM en blender har, desto bättre förmåga har den att mixa. RPM är alltså en indikation på hur stark och effektiv din blender kommer att vara. Om du vill ha en snabb och kraftfull blender med krämigt resultat och kommer att mixa is och hårda ingredienser eller behöver en kanna som klarar av varma soppor så är det Infiny Mix+ en blender för dig.

Rengöring

Rengöring

Letar du efter en blender som är enkel att rengöra? Smoothie-ingredienser kan sätta sig fast på knivar och i kannan. Därför har flera av våra blendermodeller designats med löstagbara knivdelar, vilket underlättar snabb rengöring. Medan de flesta löstagbara delarna på en blender tål diskmaskin, rekommenderar vi handdisk för knivarna för att bevara skärpan. För ytterligare bekvämlighet erbjuder vissa av våra blenders ett autoclean-program. Lägg bara till lite diskmedel och varmt vatten, starta auto clean-programmet, och din blender är redo för nästa användning

Smidiga to-go blenders

Smidiga to-go blenders

Våra små To-go blenders är för dig som ofta är på språng och är ute efter att göra protein-shake eller en smoothie att ta med till jobbet eller gymmet. Kapaciteten på flaskan är mindre och den är inte lika kraftfull som en vanlig blender eller en höghastighetsblender, men den är smidig att ha framme och passar dig som bara behöver göra mindre portioner. Till skillnad från många andra blenders så har To-Go blendern en flaska som du mixar direkt i. Du byter sedan knivhuvudet mot ett lock med pip. Knivarna kan snabbt sköljas under vatten efter användning och sedan är den klar för att användas igen.