OBH Nordica - Designing  good life
Om OBH Nordica

OBH Nordica - Designing good life

"Vår vision är att skapa banbrytande innovation och enastående design till ett rimligt pris och att göra vardagen enklare för våra nordiska konsumenter."

Designing good life

Designing good life

Att ta fram innovativa produkter, med smarta lösningar, och snygg design till ett överkomligt pris, har blivit ett kännetecken för oss. Miljoner konsumenter har genom våra produkter upptäckt OBH Nordica. Vi är tacksamma för att nu ha en stark position i Norden och kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta erbjuda nordiska och internationella hushåll nya, spännande produkter med snygg design.

Så, villka är vi?

Så, villka är vi?

OBH Nordica är ett nordiskt företag med ursprung i Sverige och Danmark. År 2002 slogs svenska Nordica, som grundades 1959, ihop med danska OBH och blev OBH Nordica. I dag har vi nationella bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt bedriver också verksamhet i Kina.Sedan 2015 ingår OBH Nordica i Groupe SEB, ett världsledande företag inom hushållsproduktsbranschen med över 34,000 anställda i 150 länder. Groupe SEB har sitt huvudkontor i Frankrike och har anor sedan 1857. 

"Groupe SEB Nordics omsättning uppgår till ca 800 miljoner kr och vi har totalt ca 130 anställda, varav drygt hälften arbetar utifrån vårt huvudkontor i Sundbyberg utanför Stockholm."

Vårt DNA

Vårt DNA

Vi är alla designers i våra liv. 
Vi vill hjälpa dig designa ett bra liv, för små  
och stora tillfällen, och allting däremellan.   
Som en snabb och god frukost, ett fint och rent hem,  
att få till en snygg look på nolltid, eller att bjuda vänner  
och familj på en fantastisk middag.  
Vi vet att vi kan underlätta din vardag, så att du kan njuta mer av livet.  
Vi älskar att göra tråkiga rutiner smidigare, för att  
ge dig utrymme för allt du tycker om. 
Med produkter som är smarta, kvalitativa, hållbara och   
innovativa – designar vi ett bra liv tillsammans med dig.

Det hela började med en hårtork

Det hela började med en hårtork

En hårtork är kanske inte det största arvet du skulle kunna tänka dig. Men 1959 blev den professionella hårtorken som tidigare bara funnits i frisersalonger för första gången tillgänglig för konsumenter genom Bertil Joffes revolutionerande lansering. Något som visade sig bli en stor succé på 1960-talet. Därefter expanderade Joffe sortimentet med ytterligare hushållsapparater

Läs mer om vår historia

"Groupe SEB Nordics omsättning uppgår till ca 800 miljoner kr och vi har totalt ca 130 anställda, varav drygt hälften arbetar utifrån vårt huvudkontor i Sundbyberg utanför Stockholm."

Hållbar utveckling och socialt ansvar

Hållbar utveckling och socialt ansvar

Både OBH Nordica och Groupe SEB har en lång historia av att arbeta med etik, socialt ansvar och miljövänlig tillverkning av produkter. Då vi sedan 2015 är en del av Groupe SEB följer vi deras Socially Responsibly Policy

Läs mer om hållbar utveckling

Välgörenhet

Välgörenhet

OBH Nordica har sedan 2001 att stödja Star of Hopes arbete med fadderbarn som genom ekonomisk hjälp kan få chansen till utbildning, utveckling och ett bättre liv. OBH Nordicas grundare har vid flera tillfällen besökt våra fadderbarn och sett hur väl Star of Hope fungerar på plats i utsatta länder.

Lär mer om välgörenhet

Ledningsgrupp

Ledningsgrupp

"OBH Nordica är ett nordiskt företag som ägs av världsledande Groupe SEB som har ca 35 000 anställda globalt. I Norden är vi ca 130 anställda med vårt huvudkontor i Sundbyberg samt säljkontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors."

 

Lär mer om OBH Nordica´s ledningsgrupp