Om OBH Nordica
OBH Nordica - Designing  good life

Vår vision är att skapa banbrytande innovation och enastående design till ett rimligt pris och att göra vardagen enklare för våra nordiska konsumenter. 

BagningMedBoern.jpg

Att ta fram innovativa produkter, med smarta lösningar, och snygg design till ett överkomligt pris, har blivit ett kännetecken för oss. Miljoner konsumenter har genom våra produkter upptäckt OBH Nordica. Vi är tacksamma för att nu ha en stark position i Norden och kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta erbjuda nordiska och internationella hushåll nya, spännande produkter med snygg design.

OBH Nordica är ett nordiskt företag med ursprung i Sverige och Danmark. År 2002 slogs svenska Nordica, som grundades 1959, ihop med danska OBH och blev OBH Nordica. I dag har vi nationella bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt bedriver också verksamhet i Kina.Sedan 2015 ingår OBH Nordica i Groupe SEB, ett världsledande företag inom hushållsproduktsbranschen med över 34,000 anställda i 150 länder. Groupe SEB har sitt huvudkontor i Frankrike och har anor sedan 1857. 

Groupe SEB Nordics omsättning uppgår till ca 800 miljoner kr och vi har totalt ca 130 anställda, varav drygt hälften arbetar utifrån vårt huvudkontor i Sundbyberg utanför Stockholm.

Läs mer om OBH Nordica:

Vår Historia

Vision & Mission

Hållbar utveckling & Socialt ansvar

Vår DNA

Välgörenhet

Ledningsgrupp

 

 

Det hela började med en hårtork

En hårtork är kanske inte det största arvet du skulle kunna tänka dig. Men 1959 blev den professionella hårtorken som tidigare bara funnits i frisersalonger för första gången tillgänglig för konsumenter genom Bertil Joffes revolutionerande lansering. Något som visade sig bli en stor succé på 1960-talet. Därefter expanderade Joffe sortimentet med ytterligare hushållsapparater