Om OBH Nordica

OBH Nordica - Designing  good life

"Vår vision är att skapa banbrytande innovation och enastående design till ett rimligt pris och att göra vardagen enklare för våra nordiska konsumenter."

Att ta fram innovativa produkter, med smarta lösningar, och snygg design till ett överkomligt pris, har blivit ett kännetecken för oss. Miljoner konsumenter har genom våra produkter upptäckt OBH Nordica. Vi är tacksamma för att nu ha en stark position i Norden och kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta erbjuda nordiska och internationella hushåll nya, spännande produkter med snygg design.

Så, villka är vi? 

OBH Nordica är ett nordiskt företag med ursprung i Sverige och Danmark.

År 2002 slogs svenska Nordica, som grundades 1959, ihop med danska OBH och blev OBH Nordica. I dag har vi nationella bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt bedriver också verksamhet i Kina.Sedan 2015 ingår OBH Nordica i Groupe SEB, ett världsledande företag inom hushållsproduktsbranschen med över 34,000 anställda i 150 länder. Groupe SEB har sitt huvudkontor i Frankrike och har anor sedan 1857. 

"Groupe SEB Nordics omsättning uppgår till ca 800 miljoner kr och vi har totalt ca 130 anställda, varav drygt hälften arbetar utifrån vårt huvudkontor i Sundbyberg utanför Stockholm."

Det hela började med en hårtork

En hårtork är kanske inte det största arvet du skulle kunna tänka dig. Men 1959 blev den professionella hårtorken som tidigare bara funnits i frisersalonger för första gången tillgänglig för konsumenter genom Bertil Joffes revolutionerande lansering. Något som visade sig bli en stor succé på 1960-talet. Därefter expanderade Joffe sortimentet med ytterligare hushållsapparater

Vårt DNA - Designing good life

Vi är alla designers i våra liv. 
Vi vill hjälpa dig designa ett bra liv, för små  
och stora tillfällen, och allting däremellan.   
Som en snabb och god frukost, ett fint och rent hem,  
att få till en snygg look på nolltid, eller att bjuda vänner  
och familj på en fantastisk middag.  
Vi vet att vi kan underlätta din vardag, så att du kan njuta mer av livet.  
Vi älskar att göra tråkiga rutiner smidigare, för att  
ge dig utrymme för allt du tycker om. 
Med produkter som är smarta, kvalitativa, hållbara och   
innovativa – designar vi ett bra liv tillsammans med dig.

Hållbar utveckling och socialt ansvar

Både OBH Nordica och Groupe SEB har en lång historia av att arbeta med etik, socialt ansvar och miljövänlig tillverkning av produkter.

Då vi sedan 2015 är en del av Groupe SEB följer vi deras Socially Responsibly Policy

Läs mer om OBH Nordica:

Välgörenhet

Ledningsgrupp