Optigrill
För enkelhetens skull

Optigrill

Upptäck fördelarna med Optigrill inomhus grill från OBH Nordica. Perfekt för alla väder med sin elektriska funktion, denna grill erbjuder en mångsidig matlagningsupplevelse året runt. Vare sig du föredrar japansk matlagning eller klassisk grillning, kan denna grill anpassas till dina behov. Dessutom, jämfört med andra modeller, presterar denna grill bäst i test. Njut av smakrika måltider, oavsett om du är på balkongen eller i köket.

Patenterad Sensorteknologi

Patenterad Sensorteknologi

Indikator som visar tillagningsgrad

Indikator som visar tillagningsgrad

Avtagbara delar som tål diskmaskin

Avtagbara delar som tål diskmaskin

Varför välja en Bordsgrill / Elgrill för matlagning?

Varför välja en Bordsgrill / Elgrill för matlagning?

Att välja en bordsgrill för matlagning kan ge flera fördelar. För det första erbjuder den en kompakt och portabel lösning, vilket är perfekt för mindre ytor som balkonger och köksbänkar. Du kan enkelt flytta den mellan inomhus och utomhus utrymmen beroende på väder och tillfälle.

Bordsgrillar är också extremt mångsidiga. Oavsett om du vill grilla kött, fisk, grönsaker, eller till och med bröd, kan en bordsgrill anpassas till dina behov. Vissa modeller erbjuder till och med specialfunktioner för olika typer av mat, vilket säkerställer perfekt tillagning varje gång.

En annan stor fördel är effektiviteten. Med en kraftfull wattstyrka kan bordsgrillar uppnå snabb uppvärmning och jämn värmefördelning, vilket resulterar i perfekt tillagade måltider på kort tid. Dessutom drivs de flesta bordsgrillar av elektricitet, vilket gör dem enkla att använda och underhålla.

Förinställda grillprogram

Förinställda grillprogram

Optigrill har flera specialiserade grillprogram anpassade för olika typer av mat, vilket gör det både enkelt och bekvämt att laga en mångfald av rätter med perfekt resultat. Med dessa förinställda program kan du enkelt grilla hamburgare, fågel, smörgåsar, korv, rött kött och fisk, utan att behöva oroa dig för att maten blir under- eller överkokt. Varje program är noggrant utformat för att optimera tillagningen av just den typen av mat, vilket garanterar att varje rätt tillagas till perfektion.

Automatisk sensorteknik

Automatisk sensorteknik

Optigrill är utrustad med avancerad automatisk sensorteknik som mäter temperaturen på maten kontinuerligt under hela tillagningsprocessen. Denna innovativa teknik säkerställer att varje maträtt tillagas exakt som du önskar, oavsett om du föredrar den blodig, medium eller genomstekt. Sensortekniken anpassar sig efter matens tjocklek och typ, vilket eliminerar gissningsarbetet och minimerar risken för felaktig tillagning. Med Optigrill kan du vara trygg i att varje måltid blir perfekt tillagad, oavsett om det gäller saftiga biffar, delikata fiskfiléer eller smakrika kycklingbröst. Detta gör din matlagning både enklare och mer pålitlig, vilket ger dig mer tid att njuta av måltiden med familj och vänner.

Non-stick beläggning

Non-stick beläggning

Optigrill är utrustad med högkvalitativ non-stick-beläggning på grillplattorna, vilket gör rengöringen efter användning både enkel och snabb. Denna beläggning förhindrar att mat fastnar, vilket minskar behovet av intensiv skrubbning och hårda rengöringsmedel. Efter matlagningen räcker det ofta med att torka av plattorna med en fuktig trasa eller skölja dem under rinnande vatten för att få dem rena. För ännu större bekvämlighet är grillplattorna även avtagbara och kan placeras i diskmaskinen, vilket sparar tid och gör underhållet ännu enklare. Med Optigrill blir både matlagningen och rengöringen en smidig och problemfri upplevelse.

Använda Bordsgrill inomhus: Fördelar och Nackdelar

Använda Bordsgrill inomhus: Fördelar och Nackdelar

Att använda en bordsgrill inomhus kan ha både fördelar och nackdelar. På positiva sidan ger den möjligheten att grilla året runt, oavsett väder, vilket kan vara särskilt fördelaktigt i kallare klimat. Många modeller är också designade för att minimera rökutsläpp, vilket bidrar till en mer behaglig inomhusmiljö.

Några av de utmaningar som kan uppstå inkluderar behovet av god ventilation för att förhindra att rök byggs upp inomhus. Vissa grillar kan även producera matos, vilket kan vara störande för vissa användare. 

Tack vare att plattorna har en vinkel som gör att eventuell vätska rinner bort från Optigrillen minskas risken för störande rök och matos.

Egenskaper hos elektriska bordsgrillar! 

Egenskaper hos elektriska bordsgrillar! 

Elektriska bordsgrillar kommer med en mängd olika egenskaper som gör dem till ett utmärkt val för bekväm och mångsidig matlagning. Effekten, mätt i watt, påverkar hur snabbt grillen kan värma upp och behålla värmen. Grillar med högre effekt kan vanligtvis erbjuda snabbare uppvärmning och mer jämn värmedistribution.

Vissa modeller inkluderar diskmaskinsäkra delar vilket gör rengöringen otroligt enkelt. Termostaten kan vanligtvis justeras, vilket ger dig full kontroll över matlagningsprocessen. Vissa grillar har även avtagbara plattor för enkel rengöring och underhåll.

En annan användbar egenskap som kan hittas i vissa modeller är en fettuppsamlare. Detta är en behållare som samlar upp överflödigt fett som droppar från maten under grillningen, vilket minskar rök och hjälper till att hålla grillen ren.

En del bordsgrillar erbjuder också extra funktioner som automatiska lägen, vilket kan vara praktiskt för oerfarna grillare. Dessa inkluderar ofta förinställda temperaturer och tider för olika typer av mat, vilket tar bort gissningsarbetet från grillningen.

Optigrill+ Snackbricka GO7148S0

Optigrill+ Snackbricka GO7148S0

Optigrill+ med snackbricka erbjuder ännu fler möjligheter för matlagningen och garanterar perfekta grillresultat varje gång.

Vilken OBH Nordica Bordsgrill / Optigrill är bäst? Här följer två exempel:

 • Optigrill+ GO7148S0
  OBH Nordica Optigrill+ GO7148S0 är ett bra val för de som söker en mångsidig bordsgrill. Den kommer med sex förinställda program för enkel tillagning av olika måltider och erbjuder fyra manuella temperaturinställningar för extra anpassningsmöjligheter. Dessutom är den utrustad med en låda för snacks och bakning, vilket gör det möjligt att tillaga mat som annars inte skulle vara lämplig för ett grillgaller. Optigrill+ har en effekt på 2180 watt och en grillyta på 600 cm², vilket gör den idealisk för mindre familjer eller hushåll​​.
 • Optigrill XL GO722DS0
  För de som behöver en större grill kan Optigrill XL vara ett intressant alternativ. Den har 9 automatiska tillagningsprogram och ett manuellt läge med fyra temperaturinställningar. Den extra stora grillytan på 800 cm² gör den lämplig för större sammankomster. Optigrill XL är även utrustad med lutande löstagbara grillplattor i non-stick för effektiv avrinning av överflödigt fett​​. Valet mellan dessa bordsgrillar beror på dina personliga behov och preferenser. OBH Nordica erbjuder modeller som är högt uppskattade av både konsumenter och experter, med funktioner som underlättar matlagningen och säkerställer goda resultat.
Tips för att använda Bordsgrill på balkongen

Tips för att använda Bordsgrill på balkongen

Att använda en bordsgrill på balkongen kan vara ett utmärkt sätt att njuta av grillade maträtter utomhus. Här är några tips för att göra upplevelsen så smidig och säker som möjligt:

 • Placering: Placera grillen på en stabil och värmetålig yta. Undvik att placera den för nära brandfarliga material som trä eller tyg.
 • Säkerhet: Ha alltid en brandsläckare eller vatten till hands för att snabbt kunna hantera eventuella bränder.
 • Regler: Kontrollera med din bostadsrättsförening eller hyresvärd om det finns några specifika regler för att grilla på balkongen.
 • Rök: Var uppmärksam på var röken går. Se till att det inte stör dina grannar eller kommer in i ditt eget hem genom öppna fönster.
 • Städning: Rengör grillen efter varje användning för att undvika uppbyggnad av fett och matrester som kan orsaka rök och otrevliga lukter.

Vad ska man tänka på när man köper en optigrill?

När du köper en Optigrill, finns det flera faktorer som du bör tänka på för att hitta en modell som passar dina behov och förväntningar. Här är några saker att tänka på:

Storlek
Optigrill finns i olika storlekar, så det är viktigt att tänka på hur stor yta du behöver för att tillaga din mat.

Funktioner
Optigrill erbjuder olika funktioner och program som kan vara användbara, såsom automatiska tillagningsprogram, temperaturmäting och indikatorer som talar om när maten är klar. Tänk på vilka funktioner som är viktiga för dig när du väljer din Optigrill.

Behov
Optigrill är en investering, så du vill ha en modell som kommer att hålla länge i ditt hem. Läs recensioner och kolla på produktinformation för att hitta en modell som passar ditt behov.

Pris
Optigrill finns i olika prisklasser, så tänk på hur mycket du är villig att betala för en modell som uppfyller dina behov.

Rengöring
All optigrills tillbehör är enkla att rengöra, se produktinformationen.

Är en Bordsgrill / Elgrill lika bra som en Kolgrill?

Att jämföra en bordsgrill eller elgrill med en traditionell kolgrill är som att jämföra två helt olika matlagningserfarenheter, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Valet mellan dem beror på vad du värderar mest i grillupplevelsen och vilket resultat du är ute efter.

Fördelar med Bordsgrill / Elgrill:

 • Renlighet och Bekvämlighet: Elgrillar är rena och enkla att använda. De kräver inte samma förberedelser eller efterföljande rengöring som kolgrillar.
 • Användbarhet: De är idealiska för dem som bor i lägenheter eller platser där öppen eld är förbjuden. Du kan ofta använda dem inomhus, vilket inte är möjligt med kolgrillar.
 • Snabb uppvärmning: Elgrillar värms upp snabbt, vilket innebär att du kan börja grilla nästan direkt efter att du har slagit på dem.

Fördelar med Kolgrill:

 • Smak: Det största argumentet för kolgrillen är den distinkta rökiga smaken den ger till maten, vilket är svårt att replikera med en elgrill.
 • Hög temperatur: Kolgrillar kan uppnå högre temperaturer än de flesta elgrillar, vilket är idealiskt för att skapa en perfekt sear på kött.
 • Tradition och upplevelse: För många är processen och traditionen med att tända och underhålla en kolgrill en väsentlig del av grillupplevelsen.

När är en Bordsgrill / Elgrill Bäst?

Elgrillar passar bäst när du värderar bekvämlighet, renlighet och när du behöver en inomhuslösning eller grilla på platser där rök och öppna lågor är ett problem.

När är en Kolgrill Bäst?

Om du föredrar den autentiska grillsmaken, uppskattar processen och traditionen med att grilla, eller vill ha möjligheten att experimentera med olika trä och rökflis, är en kolgrill att föredra.

Sammanfattning:

Ingen typ av grill är objektivt "bäst". Valet mellan en bordsgrill/elgrill och en kolgrill beror på dina personliga preferenser, matlagningstillfälle, och vilka smaker du föredrar. Varje typ har sina egna unika fördelar som gör dem lämpliga för olika situationer och smaker.

OptiGrill har blivit utnämnd till testvinnare i Produktexperters test för smörgåsgrillar. Den är speciellt designad för att ge enastående grillresultat, särskilt när det kommer till olika kötträtter. Optigrill är en pålitlig och mångsidig kontaktgrill som har fått mycket positiv feedback från både kunder och experter.