Skaftdammsugare
Köpguide

Skaftdammsugare

Enkel städning från golv till tak med en sladdlös dammsugare

Skaftdammsugaren är ett multifunktionellt alternativ till den traditionella dammsugaren. Dom är lätta och enkla att hantera och fungerar bra både till den vardagliga städningen samt storstädning.

Hur väljer du rätt dammsugare till ditt hem?

Hur väljer du rätt dammsugare till ditt hem?

Det första du behöver tänka på när du ska köpa en sladdlös dammsugare till ditt hem är hur kraftfull den behöver vara för din boyta. Bor du lite större kanske du behöver ha en starkare modell med längre driftstid och fler smarta funktioner för att underlätta städningen, bor du lite mindre kanske det är viktigare med en liten modell som inte tar mycket plats och du behöver inte ha lika lång batteritid som vid större städning.

Vad bör du tänka på när du köper en ny dammsugare till ditt hem?

Har du husdjur så finns det sladdlösa dammsugare med specialla munstycken för att effektivt städa av bilen eller soffan hemma och är du eller någon i familjen känslig för höga ljud så kan en tystyare modell underlätta städningen. Genom vår köpguide får du tips på vad du behöver fundera över när du ska köpa en sladdlös dammsugare så att du kan unvika felköp.

För dig med husdjur

För dig med husdjur

Alla som har husdjur hemma vet hur envisa hårstrån fastnar i bilen och på möbler och behöver kanske dammsuga lite extra hemma under vissa perioder. En sladdlös dammsugare med extra tillbehör såsom ett miniturbo-borste kan underlätta vardagen. Miniturbo-borsten är nämligen speciellt framtagen för dig som har husdjur och den är enkel att sätta på när du behöver dammsuga av bilen eller soffan fri från djurhår. Om du känner igen dig så kan X-Force 15.60 eller X-Force 9.60 - sladdlös dammsugare kan då vara den rätta modellen för dig.

Välj rätt prestanda

Välj rätt prestanda

Olika modeller har olika funktioner, det behöver inte betyda att du behöver allt som erbjuds. Det finns sladdlösa dammsugare med belysning för dig som vill få ett bra resultat under möbler och hörn där det är svårare att se om att allt dammsugas upp.  Om du vill spara på ryggen när du dammsugar så kan en sladdlös dammsugare med flex funktion vara ett bra elternativ för dig. Då kommer dammsugaren med böjbart skaft så att du slipper böja ryggen när du dammsugar under sängen eller soffan i vardagsrummet. 

Fundera över användarvänligheten

Fundera över användarvänligheten

Det finns många fördelar med en sladdlös dammsugare och kanske är det av den anledningen som dom har blivit så populära. En sladdlös dammsugare är lätt och flexibel och tar inte mycket plats om du vill förvara den istället för att ha den framme. Idag är de flesta sladdlösa dammsugare starka nog att klara av en daglig dammsugning och klarar av att konkurrera ut en del vanliga dammsugare. Om du bor i ett hus med två våningar är det enklare att ta upp en stickdammsugare på övervåningen eller varför inte ha en stående där, redo för användning. 

och fundera över driftstiden

och fundera över driftstiden

Om du bor på en stor yta och kanske har fler våningar att dammsuga i din bostad så kan det vara bra att fundera över driftstiden.  Batteritiden kan skilja sig mellan olika modeller, och du kan vinna flera minuter på att välja rätt modell. Du behöver även fundera över hur du kommer använda din sladdlösa dammsugare, om den ska användas för mindre städning eller ska den klara av storstädningen i hemmet. I så fall så kan det vara bra att välja en kraftfull modell som klarar av alla uppgifter och som är flexibel att använda med lite mer funktioner för att förenkla städningen. 

Dammupptagning

Dammupptagning

Dammupptagningsförmågan på en dammsugare får du när motorns sugkraft möter dammsugarehuvudets förmåga att lossa så många dammpartiklar från golvet som möjligt. Luftwatt är en indikator för motorns sugkraft. Det är kombinationen av luftflödet, alltså mängden luft som passerar genom dammbehållaren, och fördjupningen, alltså tryckskillnaden mellan inloppsröret och och atmosfären runt dammsugaren. 

Upptäck X-Force serien

 • Flex teknologi
  Den smarta flex teknologin gör så att du slipper böja på ryggen i onödan, tack vare tekniken kan du nå under soffor och sängar utan att anstränga ryggen eftersom dammsugarskaftet böjer sig.
 • Boost trigger
  Genom boost funktionen kan du öka sugkraften under en kort period. Det enda du behöver göra är att trycka och hålla inne triggern för en effektfull remgöring där smutsen är svår att få bort. Funktionen finns tillgänglig på alla modeller i X-force serien.
 • Stop & Go
  På sladdlösa dammsugare med smart stop & go funktionen kan du ta av handdammsugaren för att dammsuga av ytor och möbler där det är svårt att komma åt. Dammsugaren står av sig självt utan att du behöver luta den mot en vägg eller hänga upp den på ett väggfäste.
 • LED belysning
  En sladdlös dammsugare med LED-belysning lyser upp svåråtkomliga ytor så att du ser bättre och kan få upp allt damm.