Hoppa till innehållet

Bli inspirerad av de här goda recepten!

balsamicoglaserad-flaskfile-rodbetor.jpg

Balsamicoglaserad fläskfilé med timjankokta rödbetor

för 4 portioner, 600g - 800g fläskfilé

Balsamicoglaze
1 dl balsamvinäger
3 msk råsocker
1 tsk salt
1 msk oxfond, koncentrerad
1 dl vatten
2 msk maizena snabbredning
Timjankokta rödbetor
600 g rödbetor
½ kruka färsk timjan, hela kvistar
2 vitlöksklyftor, finhackade
Salt
Peppar
100 g fetaost
1 msk olivolja
50 g ruccola

Fläskfilén
Putsa fläskfilén, salta och peppra och lägg den i en vakuumpåse och förslut med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 65 grader och lägg ner fläskfilén när rätt temperatur är uppnådd. Låt fläskfilén tillagas i sous vide cirkulatorn i cirka fyra timmar.

Se hela receptet...

lamm-m-kronartskocka.jpg

Lammstek med rosmarin, parmesancreme och kronärtskocka

för 4 portioner, 600g - 800g lammstek, benfri

Lammstek
3-4 kvistar färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk salt
5 svartpepparkorn
4 kronärtskockor, hela färska
1 tsk salt
Parmesancreme
1 dl grekisk yoghurt
1 dl smetana (eller fet crème fraîche)
1 dl finriven parmesan
1 msk vit balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Lammsteken
Putsa köttet. Lägg det i en vakuumpåse tillsammans med salt och svartpeppar och förslut med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 58 grader och lägg i köttet när rätt temperatur är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i cirka sju timmar (för medium). Ta sedan upp köttet ur sous vide cirkulatorn och ta upp det ur vakuumpåsen. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på hög värme och bryn hastigt runt om i pannan så det får färg och en fin yta. Låt vila två minuter innan du skär upp köttet i skivor.

Se hela receptet...

laxfile-hollandaise.jpg

Laxfilé med apelsinhollandaise och örtslungad potatis

för 4 portioner, 600g laxfilé

Apelsinhollandaise
200 g smör
4 äggulor
1 apelsin, saft och zest
2 tsk äppelcidervinäger
Salt
Cayennepeppar
Örtslungad potatis
800 g potatis
3 dl blandade, finhackade örter
3 msk olivolja
½ tsk salt

Laxfilén
Skär laxen i fyra jämnstora portionsbitar. Lägg den i en vakuumpåse tillsammans med salt och vit-peppar och förslut med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 60 grader och lägg i fisken när rätt temperatur är uppnådd. Tillaga laxen i sous vide cirkulatorn i cirka tjugo minuter. Ta sedan upp den ur sous vide cirkulatorn och ta ur den ur vakuumpåsen.

Se hela receptet...

kalvpannbiff.jpg

Kalvpannbiff med rödlökskompott

för 4 portioner 

Pannbiff
600 g kalvfärs
1 gul lök
2 msk vatten
Salt
Malen vitpeppar
Rödlökskompott
4 rödlökar
1 msk rapsolja
2 msk socker
4 msk balsamvinäger
½ dl rött vin
2 msk kalvfond, koncentrerad
Salt
Peppar

Pannbiffen
Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta ihop färs, lök, vatten, salt och peppar smidigt. Forma 8 stycken biffar. Lägg biffarna i vakuumpåse och försegla med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 60 grader och lägg i pannbiffarna när rätt temperatur är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i ca två timmar. 

Se hela receptet...

helstekt-entrecote.jpg

Helstekt entrecote med potatisterrine och rödvinssås

för 4 portioner, 600g - 800g entrecote, hel

Potatisterrine
800 g skalad potatis
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk färsk hackad timjan
Salt
Peppar
Rödvinssås
1 msk strösocker
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
3 msk balsamvinäger
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Helstekt entrecote
Putsa köttet. Lägg det i en vakuumpåse tillsammans med salt och svartpeppar och förslut med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 58 grader och lägg i köttet när rätt temperatur är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i cirka sju timmar (för medium). Ta sedan upp köttet ur sous vide cirkulatorn och ta upp det ur vakuumpåsen. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på hög värme och bryn hastigt runt om i pannan så det får färg och en fin yta. Låt vila två minuter innan du skär upp köttet i skivor.

Se hela receptet...

kycklingfile-aubergine.jpg

Kycklingfilé med salviasmör och aubergine

för 4 portioner, 4 kycklingfiléer à 150g - 200g

Salviasmör
100 g smör
2 krm salt
1 msk citronsaft
½ dl färsk salvia, finhackad
Aubergine
2 auberginer
2 msk olivolja
Salt
Peppar

Kycklingfilén
Lägg kycklingen och lite salt i en vakuumpåse och försegla med hjälp av någon av OBH Nordica Food Sealers. Sätt sous vide cirkulatorn på 65 grader och lägg i kycklingen när rätt temperatur är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i cirka två timmar. Ta upp kycklingen ur sous vide cirkulatorn och ta ur den ur vakuumpåsen. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på hög värme och vänd kycklingfiléerna hastigt i pannan så de får färg och en fin yta. 

Se hela receptet...

Produkten har lagts i kundvagnen