Sous vide
Laga mat som på restaurang

Sous vide

Sous vide är en revolutionerande matlagningsmetod som ger dig perfekt tillagad mat varje gång. Genom att vakuumförpacka maten och tillaga den i ett vattenbad på låg temperatur bevaras smaken och konsistensen på ett unikt sätt. 

Jämn matlagning

Jämn matlagning

Sous vide-metoden använder en långsam tillagningsprocess där maten får tillagas vid låg temperatur under en längre tid. Detta gör att värmen sprids jämnt genom hela råvaran och ger en mer konsistent tillagning.

Gourmetmat hemma

Gourmetmat hemma

Sous vide tillåter dig att ställa in och kontrollera temperaturen med en precision som är svår att uppnå med andra matlagningsmetoder. Detta är särskilt viktigt vid tillagning av ömtåliga ingredienser som fisk eller ägg, där en grad eller två kan göra skillnaden mellan perfektion och överkokning.

Bevarar smak & näringsämnen

Bevarar smak & näringsämnen

Sous vide-metoden förseglar maten i en vakuumförpackning, vilket hjälper till att bevara näringsämnen, fukt och smaker. Maten kokas i sina egna juicer och behåller därmed sin naturliga smak och saftighet. Du får möjlighet att skapa rätter som är fulla av smak och som behåller sina naturliga näringsämnen.

Experimentell matlagning

Experimentell matlagning

Sous vide ger dig möjlighet att utforska ovanliga ingredienser och tillaga dem på ett precist och konsistent sätt. Anpassa dina befintliga recept för att inkludera sous vide-metoden. Till exempel kan du förkoka ingredienser sous vide innan du slutför en rätt med traditionell tillagningsteknik. Detta kan förbättra smaker, texturer och konsistens.

Hitta din bästa Sous vide

Sous vide-tekniken har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren och det finns många produkter på marknaden. OBH Nordica har flera produkter som har fått mycket bra recensioner och resultat i olika tester, inklusive Nordic Test Kitchen och WiseGuide.

Immersion Sous Vide Slim

Immersion Sous Vide Slim

Kompakta Immersion Sous Vide Slims motordrivna cirkulator garanterar en precis vattentemperatur för ett perfekt tillagningsresultat rakt igenom. Ställ in temperatur (25-90 grader) och tillagningstid på touch displayen. Immersion Sous Vide Slim meddelar via ljud när vald temperatur och tid är uppnådd. 

Vad ska man tänka på när man köper sous vide?

Temperaturkontroll

Se till att utrustningen har en tillförlitlig temperaturkontroll som kan hålla vattnet vid den önskade temperaturen under hela tillagningstiden.

Storlek

Välj en storlek som passar dina behov. Om du planerar att tillaga stora mängder mat åt gången kan en större enhet vara mer lämplig.

Tillbehör

Fundera på vilka tillbehör som är viktiga för dig, som vakuumförpackare eller kulor för att hålla maten nedsänkt i vattnet.

Pris

Sous vide-utrustning kan variera i pris, så bestäm din budget och välj en utrustning som passar in i den.

Kvalitet

Köp från en pålitlig tillverkare och se till att utrustningen är tillverkad av högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet och effektivitet.

Användarvänlighet

Välj en sous vide-utrustning som är enkel att använda och rengöra för att göra tillagningsprocessen enkel och bekväm.