Matberedning & Mixning

Matberedning & Mixning

Soppor, röror, juicer och smoothies. Möjligheterna med stavmixers, blenders och matberedare är oändliga. Botanisera bland OBH Nordicas mixers och hitta det som passar just dig och dina behov.

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Blender

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Blender

OBH Nordica blenders är kända för sin högkvalitativa prestanda och användarvänlighet. Dessa mixers har en rad funktioner som är speciellt utformade för att göra din matlagningsprocess enkel och effektiv.

 • Flera hastighetsinställningar: Dessa mixers kommer med flera hastighetsinställningar som låter dig justera blandningshastigheten baserat på det du lagar. Detta är särskilt användbart när du mixar olika typer av ingredienser.

 • Förinställda program: OBH Nordica mixers har förinställda program för att göra saker som smoothies, soppor och iskross. Dessa program gör det enkelt att få perfekta resultat varje gång.

 • Hög kapacitet: Dessa mixers har en stor kapacitet, vilket gör att du kan förbereda mat för hela familjen på en gång.

 • Lätt att rengöra: Med avtagbara blad och en rengöringsfunktion, är dessa mixers mycket lätta att rengöra.

 • Pulsfunktion: Denna funktion låter dig temporärt öka hastigheten för att blanda tjocka mixturer eller krossa frysta ingredienser.

 

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Matberedare

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Matberedare

OBH Nordica är ett känt varumärke inom hushållsapparater och våra matberedare är välkända för sin prestanda och mångsidighet. Här är några funktioner och fördelar med OBH Nordica matberedare:

 1. Kraftfulla motorer: Matberedaren är vanligtvis utrustade med kraftfulla motorer som kan hantera en mängd olika matbearbetningsuppgifter, från att hacka grönsaker till att blanda deg.

 2. Mångsidighet: Dessa matberedare kommer ofta med ett brett utbud av tillbehör och funktioner, vilket gör dem mångsidiga och användbara för olika recept och matlagningstekniker. Tillbehören kan inkludera skärblad för att hacka, skiva och riva, samt degkrokar och vispar för bakning.

 3. Robust konstruktion: Matberedarna är välbyggda och tillverkade av högkvalitativa material, vilket gör dem hållbara och långvariga.

 4. Enkel att använda och rengöra: Våra matberedare är oftast utformade med användarvänlighet i åtanke, med touchpanel och enkel montering och demontering av tillbehör. De är också enkla att rengöra, antingen genom att de flesta delar kan diskas i diskmaskin eller genom att de har avtagbara delar som är lätta att rengöra för hand.

 5. Säkerhetsfunktioner: De flesta av OBH Nordica matberedare är utrustade med säkerhetsfunktioner som förhindrar att enheten startar om locket inte är ordentligt på plats, vilket minskar risken för olyckor.

 6. Stil och design: Våra matberedare är väl designade och estetiskt tilltalande, vilket gör dem till ett bra tillskott till köket.

Sammanfattning: Köper du en matberedare från OBH Nordica får du en  pålitlig, mångsidig och användarvänlig maskin, vilket är några av de saker som gjort dem populära bland hemmakockar och matälskare.

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Stavmixer

Funktioner och fördelar med OBH Nordica Stavmixer

OBH Nordica stavmixers är populära köksredskap kända för sin funktionalitet och kvalitet. Här är några av de främsta funktionerna och fördelarna med OBH Nordica stavmixers:

 1. Kraftfull motor: OBH Nordica stavmixers är utrustade med kraftfulla motorer, ofta mellan 600-1000 watt, vilket gör dem effektiva för att mixa och blanda olika ingredienser.

 2. Variabel hastighetskontroll: Många modeller erbjuder variabel hastighetskontroll, vilket ger dig flexibiliteten att justera hastigheten beroende på vad du mixar, från långsam för känsliga ingredienser till snabb för hårdare material.

 3. Turbo-funktion: Turbo-funktionen ger en extra kraftig boost när det behövs, vilket är användbart för att snabbt blanda tjocka eller envisa ingredienser.

 4. Utbytbara tillbehör: OBH Nordica stavmixers kommer ofta med olika tillbehör som vispar, hackare och mixerkannor, vilket gör dem mångsidiga och användbara för olika köksuppgifter.

 5. Ergonomisk design: Stavmixers från OBH Nordica är designade med ergonomiska handtag som gör dem bekväma att hålla och använda under längre perioder.

 6. Högkvalitativa material: Tillverkade av robusta och hållbara material, ofta rostfritt stål, vilket ger lång livslängd och enkel rengöring.

Vilka är de största skillnaderna på matberedare, blender och stavmixer?

 • Matberedare:
  En matberedare är vanligtvis den mest mångsidiga av de tre. Den kan hacka, skiva, riva, mixa och blanda en mängd olika livsmedel. Vanliga användningsområden inkluderar att göra sallader, baka, göra såser och pureér, och bearbeta grönsaker. Matberedare har vanligtvis en uppsättning utbytbara skivor och blad för olika ändamål.
 • Blender:
  En blender är främst avsedd för att blanda och mixa vätskor och mjuka ingredienser. Den används vanligtvis för att göra smoothies, soppa, såser, puréer och drinkar. Blenders har en kraftig motor och en behållare med skarpa blad som snurrar för att krossa och blanda ingredienserna.
 • Stavmixer:
  En stavmixer är en handhållen enhet med en roterande kniv eller blad i änden av en stav. Den används för att mixa, puréa och krossa ingredienser direkt i en kastrull, skål eller i behållare som är för små för en vanlig mixer. Stavmixare är idealiska för att göra soppor, såser, puréer och babykost.
Att välja rätt mixer: Stavmixer vs. Smoothie blender

Att välja rätt mixer: Stavmixer vs. Smoothie blender

När du väljer mellan en stavmixer och en smoothie blender kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för dina behov. Stavmixers, som OBH Nordica Super Mix Pro, är utmärkta för att snabbt och enkelt mixa mindre mängder av både fasta och flytande ingredienser. De kan vara särskilt användbara för att blanda såser, smoothies, barnmat och mycket mer.

Å andra sidan, smoothie blenders som Blendforce blender är idealisk för att mixa större volymer. De har ofta starkare motorer och fasta behållare, vilket gör dem utmärkta för att skapa släta smoothies, krossa is och även blanda soppor.

 • Fördelar med stavmixer:

  • Flexibilitet att mixa direkt i grytan eller skålen
  • Lätt att rengöra
 • Fördelar med smoothie blender:

  • Starkare motor för att krossa hårdare ingredienser som is och fryst frukt
  • Större kapacitet för att mixa större volymer

Valet mellan en stavmixer och en smoothie blender handlar mest om vilka typer av uppgifter du oftast utför i köket.

Varför är wattage viktigt?

Varför är wattage viktigt?

Wattage, eller effekt, på en mixer indikerar maskinens kraft. Detta är avgörande för mixerns förmåga att snabbt och effektivt bearbeta olika typer av ingredienser. Ju högre wattage, desto starkare är mixern. För exempel, kan en mixer med hög effekt hantera tuffare uppgifter som att krossa is eller blanda frysta frukter.

OBH Nordica erbjuder mixers i olika effektklasser, från 300 watt till 1600 watt. Ett urval av dessa inkluderar till exempel Twister Go på 300W och Infinity Mix + på 1600 watt. 

 • Mixers med högre effekt kan hantera större mängder och tuffare ingredienser, vilket gör dem till ett bra val för större hushåll eller för de som ofta gör krävande recept.
 • Mixers med lägre effekt kan vara tillräckliga för grundläggande uppgifter såsom att mixa soppor, såser, och göra smoothies.

Högre wattage betyder också att mixern kan uppnå högre hastigheter. Detta kan vara fördelaktigt när man vill ha en riktigt slät blandning.

OBH Nordica To Go mixers: Perfekt för en aktiv livsstil

OBH Nordica To Go mixers: Perfekt för en aktiv livsstil

OBH Nordica To Go mixers riktar sig till individer med en aktiv livsstil. Dessa mixers är kompakta och lätta, vilket gör dem lätta att ta med sig överallt. Flera modeller som OBH Nordica Mix & Move och OBH Nordica Twister Go inkluderar även praktiska To Go-flaskor där du kan mixa dina smoothies direkt och sedan ta med dem på språng.

Med en kapacitet på 600 ml och en effekt på 300 W kan dessa mixers snabbt och effektivt mixa dina favoritsmoothies. De har också avtagbara blad för lätt rengöring, och pulsfunktion för att krossa frysta bär. Deras kompakta design gör det också enkelt att förvara dem när de inte används.

Dessutom är våra To Go mixers BPA-fria, vilket betyder att de är säkra att använda och inte avger några skadliga kemikalier.

Test för bästa resultat

Test för bästa resultat

För att testa din OBH Nordica mixer och säkerställa bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du följer dessa steg:

 1. Förbered ingredienserna: Börja med flytande ingredienser som vatten eller mjölk, följt av mjuka ingredienser som frukt eller yoghurt, och avsluta med hårda ingredienser som is eller frysta frukter.

 2. Säkerställ att kannan är ordentligt fäst: Innan du startar mixern, se till att kannan sitter ordentligt på basen.

 3. Använd rätt hastighet: Anpassa hastigheten efter typen av ingredienser du mixar. En högre hastighet kan vara lämplig för hårda ingredienser, medan en lägre hastighet kan vara bättre för mjuka ingredienser.

 4. Använd pulsfunktionen vid behov: Om du behöver krossa is eller mixa tjocka mixturer, använd pulsfunktionen för att ge en kort, intensiv omgång av mixning.

 5. Rengör mixern efter användning: Efter varje användning ska mixern rengöras noggrant för att undvika matrester som kan påverka prestandan. Många OBH Nordica mixermodeller har en självrengöringsfunktion, vilket gör denna process enkel och bekväm.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner för bästa möjliga resultat.

Vad kan man göra med en blender?

 • Smoothies och Juicer:
  Blenders är perfekta för att blanda ihop en mängd olika frukter, grönsaker, yoghurt och juice för att skapa näringsrika smoothies och juicer.
 • Soppor och Såser:
  Du kan använda en blender för att mixa soppor och såser till en jämn och krämig konsistens. Det är ett snabbt och enkelt sätt att göra hemlagade soppor från grunden.
 • Salsor och Dipp:
  Blenders är utmärkta för att mixa ingredienser till salsor, dipp och såser, som guacamole, hummus eller salsa.
 • Mjuk Deg:
  Du kan använda en blender för att blanda ingredienser till mjuka degar, som pannkakssmet, crêpes eller muffins. Det är ett snabbt och enkelt sätt att blanda ingredienserna jämnt.
 • Drycker:
  Förutom smoothies och juicer kan du använda en blender för att blanda ihop drycker som milkshakes, frappés och cocktails.
 • Nötsmör och Nötmjölk:
  Blenders kan användas för att blanda nötter och frön till smör eller mjölk. Det är en bra metod för att göra ditt eget nötsmör eller nötmjölk hemma utan tillsatser.
 • Frozen Desserts:
  Du kan använda en blender för att blanda frysta frukter och andra ingredienser till läckra frozen desserts som sorbet, gelato eller smoothie bowls.
 • Barnmat:
  För föräldrar kan en blender vara en oumbärlig apparat för att göra egen barnmat genom att mixa mjuka ingredienser till en lämplig konsistens för små barn.
OBH Nordica mixer för att göra varma drycker

OBH Nordica mixer för att göra varma drycker

OBH Nordica mixers är inte bara effektiva för att blanda smoothies och krossa is, de kan också användas för att tillreda varma drycker. Steglös hastighetskontroll och kraftfulla motorer gör det möjligt att blanda ingredienser till en jämn konsistens, vilket är idealiskt för varma drycker som soppor eller varm choklad. För att göra en varm dryck, börja med att lägga till dina ingredienser i mixern. Ställ in den på en låg hastighet för att börja, och öka sedan hastigheten gradvis för att säkerställa en jämn blandning. Tänk på att när du mixar varma ingredienser, bör du alltid ha locket på för att undvika stänk. Dessutom, låt alltid din varma dryck svalna lite innan du häller den i mixern för att undvika tryckbyggnad. Vissa OBH Nordica mixers har även förinställda program för varma drycker, vilket gör processen ännu enklare.

Varför en glasbehållare kan vara ett bättre val för din mixer

Varför en glasbehållare kan vara ett bättre val för din mixer

En av fördelarna med glasbehållare jämfört med plast är deras hållbarhet och motståndskraft mot repor. Med tiden kan plastbehållare bli repiga, vilket kan leda till att de blir grumliga och svårare att rengöra. Glasbehållare är också mer tåliga mot värme vilket kan vara fördelaktigt när du mixar varma drycker.

Glasbehållare är också tyngre vilket kan bidra till en stabilare mixningsprocess. De är även mer hygieniska, eftersom de inte absorberar lukt eller färg från de matvaror du mixar. Sist men inte minst, glas ger en estetiskt tilltalande look och håller sin glans längre än plast.

OBH Nordica Perfect Mix & Precision Mix 

OBH Nordica Perfect Mix & Precision Mix 

OBH Nordica erbjuder en rad olika mixers, bland dessa hittar du Perfect Mix + Classic och Precision Mix. Dessa två modeller skiljer sig i många aspekter, och passar olika användningsområden och behov.

Perfect Mix är en kraftfull smoothie blender med en motoreffekt på 1200 watt. Den har en glaskanna på 1,5 liter och sex effektiva rostfria blad. Perfect Mix är utrustad med en touchscreen och PowelixLife Teknologi blad som varar upp till två gånger längre än vanliga blad. Den är optimal för att krossa is och blanda smoothies, soppor och mycket mer.

Å andra sidan är Precision Mix en 2-i-1 stavmixer och blender. Den har fyra blad i rostfritt stål och flera hastigheter, vilket gör den effektiv och flexibel för olika ändamål. Precision Mix inkluderar en "take away" behållare som låter dig göra din smoothie direkt och ta den med dig på språng.

Vilken är den bästa matberedaren?

Vilken är den bästa matberedaren?

OBH Nordica tillverkar en mängd olika hushållsapparater, inklusive matberedare. Våra matberedare är kända för att vara av hög kvalitet och användarvänliga. Vi erbjuder olika modeller med olika funktioner, såsom mixning, skärning, rivning och knådning, beroende på behoven hos användaren. Om du är intresserad av en matberedare kan du utforska våra olika modeller för att hitta den som bäst passar dina behov och preferenser.