Ingredienser
2,5 dl | mjölk |
5 dl | buljong (ben- eller grönsaksbuljong, kan ersättas med vatten) |
2,5 dl | orzo (risformad pasta) |
3 msk | smör |
Salt & peppar efter smak | |
5 dl | färsk spenat |
1 dl | riven parmesanost |
1 näve | persilja (hackad) |
3–4 | vitlöksklyftor (skivade) |
Röda chiliflakes efter smak | |
1 msk | bikarbonat |
10–15 | räkor (skalade) |
Gör så här
-
Häll mjölk och buljong (eller vatten) i en stekpanna eller kastrull och låt koka upp.
-
Tillsätt orzo och rör om. Lägg i 1 msk smör, salt och peppar, och blanda väl. Låt sjuda på medelvärme i 8–10 minuter tills orzon är mjuk och vätskan nästan absorberad.
-
Rör ner spenat och parmesanost och blanda väl. Stäng av värmen.
-
Lägg räkorna i en skål tillsammans med 1 msk bikarbonat och lite salt. Låt stå i 15–30 minuter.
-
Torka av räkorna med en handduk.
-
Hetta upp 2 msk smör och vitlök i en stekpanna. Stek räkorna tillsammans med vitlöken, smöret och chiliflakes i 5–6 minuter tills de är gyllenbruna på båda sidor.
-
Häll räkorna över orzoröran. Strö över hackad persilja och extra parmesanost på toppen.