Ingredienser
250 g | mörk choklad |
150 g | mjukt smör |
90 g | pecannötter |
120 g | farinsocker |
3 | ägg |
1 tsk | vaniljextrakt |
60 g | vetemjöl |
20 | små chokladägg |
8 | små dekorativa kycklingar |
Florsocker |
Gör så här
-
Sätt på ugnen och värm till 180°C
-
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Grovhacka pecannötterna.
-
Vispa ihop ägg, farinsocker och vaniljextrakt i en stor skål under 5 minuter tills det är skummigt och slätt. Vänd försiktigt ner choklad- och smörblandningen i den skummiga blandningen samtidigt som du fortsätter att vispa.
-
Rör ner mjölet i blandningen, tillsätt sedan hälften av de hackade pecannötterna och blanda försiktigt med en spatel.
-
Använd en pajform med en diameter på 25 cm. Klipp ut en cirkel av bakplåtspapper i storlek med botten av den smorda formen. Placera den i formen och häll i brownie-smeten och strö över de resterande pecannötterna.
-
Sätt in formen på ett galler i mitten av ugnen, grädda i 25-30 minuter. Håll koll på brownien under bakningen. Den ska vara fast i kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten när den är klar.
-
När du tagit ut kakan ur ugnen, låt svalna och ta sedan ut brownien ur formen. Ta bort bakplåtspappret. Dekorera din brownie med ägg och kycklingar och strö över florsocker. Servera kall.
Vad tyckte du om receptet?