Ingredienser
6 | ägg |
2 | äggulor |
1 tsk | senap |
1 tsk | vitvinsvinäger |
2/3 dl | olja |
½ | morot |
Svartpepparkorn | |
Vatten |
Gör så här
-
Mät upp oljan i en behållare och ställ åt sidan.
-
Koka upp en kastrull med vatten och lägg i äggen. Låt dem koka i 10-12 minuter eller tills de är hårdkokta. Ta upp äggen och låt dem svalna i kallt vatten.
-
"Ta bort skalet från äggen och skär av en tredjedel av toppen. Ta försiktigt ut äggulorna och lägg dem i en skål. "
-
För att göra majonnäsen, vispa äggulorna, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis, medan du fortsätter att vispa, tills majonnäsen är tjock och krämig.
-
Krossa de kokta äggulorna med en gaffel och blanda dem med majonnäsen.
-
Häll blandningen i en spritspåse och dekorera äggen genom att fylla dem med äggule- och majonnäsblandningen.
-
Skala moroten och skär den i rundlar. Skär ut en liten näbb och några fötter, och lägg till dem på äggen. Använd 2 pepparkorn för ögonen och servera.
Vad tyckte du om receptet?