Ingredienser
1 | gul lök |
1 | citron |
500 g | laxfilé |
50 g | parmesanost |
4 dl | grädde |
1 tärning | grönsaksbuljong |
Smör | |
Salt | |
Citronpeppar | |
Vitpeppar | |
800 g | potatis |
200 g | Morötter |
Valfritt: Persilja eller gräslök på toppen |
Gör så här
-
Börja skala potatis och koka den.
-
Skala och hacka morötter.
-
Hacka löken och hetta upp smör i en stekpanna. Börja stek löken tillsammans med laxen. Stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en fin yta, krydda med salt, peppar och citronpeppar. Ta upp laxen men låt löken vara kvar.
-
Börja koka morötterna.
-
I stekpannan där löken finns tillsätter du grädde, buljongtärning och riven parmesanost. Vispa samman såsen och låt den småkoka i 5 min.
-
Riv citronskal och pressa citronsaft. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft av en halv citron. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i ca 5 min. Smaka av med salt, peppar eller mer citron.
-
Lägg upp potatis, mörötter och lax på en tallrik tillammans med mycket sås. Valfri topping högst upp.
Vad tyckte du om receptet?