Helstekt oxfilé med sötpotatispuré, rödvinssås, hasselbackspotatis och grillad salladslök & broccolini

Helstekt oxfilé med sötpotatispuré, rödvinssås, hasselbackspotatis och grillad salladslök & broccolini

Lyxa till middagen med en saftig helstekt oxfilé, krämig sötpotatispuré, mustig rödvinssås och krispiga hasselbackspotatisar – en perfekt kombination av smaker för en riktigt härlig måltid!
Ingredienser
Helstekt oxfilé 
600-800 g hel oxfilé
2 msk olivolja 
2 msk smör 
Salt & svartpeppar 
2 vitlöksklyftor (krossade) 
2 kvistar färsk rosmarin eller timjan
Sötpotatispuré 
2 stora sötpotatisar (skalade och tärnade)
50 ml grädde eller mjölk 
1 msk smör 
Salt & peppar efter smak 
Rödvinssås med oxbuljong
250 ml rödvin
250 ml oxbuljong
1 schalottenlök (finhackad) 
1 msk smör 
1 tsk socker eller honung
1 tsk balsamvinäger (valfritt)
Salt & peppar efter smak 
Hasselbackspotatis 
2 medelstora potatisar 
2 msk smör (smält) 
1 msk olivolja 
Salt & peppar 
1 vitlöksklyfta (finhackad) 
Färsk timjan (valfritt) 
Grillad salladslök & broccolini 
4 salladslökar (hela)
150 g broccolini
1 msk olivolja 
Salt & peppar
½ tsk citronsaft