Ingredienser
6 | ägg |
2 | mogna bananer |
1 ½ dl (ca 110 g) | glutenfri havregryn |
1 dl (ca 65 g) | avokado- eller olivolja |
2 | stora morötter (ca 180 g), rivna |
1 ½ dl (ca 110 g) | valnötter eller pekannötter, grovhackade |
4 tsk | bakpulver |
2 tsk | kanel |
1 tsk | vaniljextrakt |
2 msk | tahini (sesampasta) |
2 msk | lönnsirap eller agavesirap |
Frosting | |
220 g | färskost (t.ex. Philadelphia) |
0,5 dl | yoghurt (gärna naturell) |
0,5 dl | lönnsirap |
1 tsk | vaniljextrakt |
Gör så här
-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Mixa havregrynen i en blender eller matberedare tills de blir till ett mjöl.
-
Mosa bananerna i en skål.
-
Blanda bananerna med havremjölet i en stor skål
-
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop med en slickepott.
-
Häll smeten i en smord eller bakpappersklädd form och grädda i ugnen i ca 45 minuter.
-
Frosting
-
Vispa färskost, yoghurt, lönnsirap och vaniljextrakt i en skål med elvisp eller för hand i 3–5 minuter tills det blir en slät kräm.
-
Bred frostingen över kakan när den har svalnat.