Ingredienser
225 g | smör (rumstempererat) |
4 ½ dl | farinsocker eller kokossocker |
2 | ägg |
1 msk | vaniljpasta |
6 dl | vetemjöl |
1 ½ | tsk salt |
1 tsk | bikarbonat (alt. bakpulver om du inte har bikarbonat) |
100–150 g | sockerfri mörk choklad (hackad eller som chokladknappar) |
Gör så här
-
Vispa smöret och sockret tills det blir krämigt.
-
Tillsätt äggen och vaniljpastan, och vispa tills allt är ordentligt blandat.
-
Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och blanda tills degen går ihop.
-
Hacka chokladen (om du inte använder knappar) och lägg ner det i smeten med en slickepott.
-
Lägg kakdegen i en ugnsform, täck med plastfolie och ställ i kylskåpet i 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Baka i mitten av ugnen i ca 11 minuter – ytan ska vara lätt gyllene men mitten fortfarande mjuk.
-
Ta ut ur ugnen och låt svalna i 3–5 minuter.
-
Servera gärna med vaniljglass ovanpå!