Ingredienser
250 g | mjöl |
40 g | socker |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | salt |
3 | ägg |
30 cl | mjölk |
100 g | smält smör |
250 g | vispgrädde |
300 g | blandade röda bär |
2 ½ msk | honung eller lönnsirap |
Gör så här
-
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
-
Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum.
-
Vispa äggulorna i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och till sist det smälta smöret, vispa kraftigt hela tiden. Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna.
-
Värm våffeljärnet. Grädda våfflorna enligt instruktionerna. Justera mängden smet efter storleken på våffeljärnets plattor. Upprepa tills all smet är använd.
-
Servera våfflorna med vispgrädde, röda bär och ringla över honung eller lönnsirap.
-
För hemmagjord vispgrädde, vispa 125 g mascarpone med 20 cl kall grädde, 30 g florsocker och 1 tesked vaniljextrakt.
Vad tyckte du om receptet?