Ingredienser
1 kg | blandade grönsaker som: broccolini, grön sparris, salladslök, morot |
Salt och peppar | |
Dressing: | |
1 dl | apelsinjuice |
3 msk | olivolja |
1 msk | flytande honung |
1 dl | hackade pistagenötter |
Salt och svartpeppar | |
Dipp: | |
2 dl | crème fraiche |
150 g | fetaost |
1 msk | honung |
Gör så här
-
Skär grönsakerna i jämnstora bitar. Lägg i steamern och ånga i ca 10-12 minuter tills al dente.
-
Dippen: Mixa samman crème fraiche med fetaost och smaka av med lite honung, salt och peppar. Strö över pistagenötterna.
-
Dressingen: Blanda samman ingredienserna till dressingen i en liten skål.
-
Lägg upp grönsakerna på ett fat, ringla över dressingen på grönsakerna och servera tillsammans med dippsåsen.
Vad tyckte du om receptet?