Ingredienser
| 350 g | röda linser |
| 500 ml | varmt vatten |
| ½ tsk | salt |
| Neutral olja | |
| 2 | mogna avokador |
| ½ | röd lök |
| 1 | tomat |
| Några myntablad (valfritt) | |
| ½ | Pressad citron |
| 2 msk | olivolja |
| Salt och peppar | |
| Några gröna salladsblad | |
| 50 g | svarta oliver, urkärnade |
| 12 | körsbärstomater |
| 1 | salladslök |
| 1 | paprika |
Gör så här
-
Förbered Tortillorna
-
Mixa linserna i en mixerskål på högsta hastighet i 1 minut.
-
Tillsätt varmt vatten och salt, mixa i ytterligare 1 minut.
-
Häll lite av degen i en lätt oljad panna på medelhög värme.
-
Stek varje tortilla i cirka 1 minut per sida tills de är genomstekta.
-
Lägg de färdiga tortillorna på en tallrik och ställ åt sidan.
-
Förbered Guacamolen
-
Skala och skär avokadorna i stora bitar.
-
Mosa avokadorna i en skål med en gaffel, lämna några bitar hela.
-
Hacka rödlöken och tillsätt den.
-
Skär tomaten i små tärningar och tillsätt.
-
Hacka myntan (om du använder) och tillsätt.
-
Tillsätt citronsaft och olivolja.
-
Smaka av med salt och peppar, rör om.
-
Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet.
-
Förbered Garneringen
-
Kvarta körsbärstomaterna.
-
Hacka salladslöken.
-
Skär paprikan i tärningar.
-
Krydda med salt och peppar.
-
Servering
-
Servera tortillorna med guacamolen, grönsakerna, salladsbladen och oliverna.