Veganska påskcupcakes

Veganska påskcupcakes

Dessa veganska chokladcupcakes är perfekta för att liva upp ditt påskfirande med en läcker och festlig touch. Med en krämig smörkräm och dekorationer som ätbara blommor eller miniägg, blir de både vackra och utsökta. Enkla att baka och helt fria från animaliska produkter, dessa cupcakes kommer att bli en favorit bland både veganer och icke-veganer.
Ingredienser
För cupcakes:
1,2 dl växtbaserad mjölk
2 msk citronsaft
6 msk solrosolja eller smält och avsvalnad kokosolja
1,2 dl tjock växtbaserad yoghurt
1 dl ljust farinsocker
1 tsk vaniljessens
1,8 dl vetemjöl eller glutenfritt vetemjöl
0,4 dl kakao
1 msk kaffepulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
En nypa salt
För smörkräm:
100 g veganskt smör, mjukt
1 tsk vaniljessens
250-300 g florsocker
2 msk växtbaserad mjölk
För dekoration: Ätbara blommor eller miniägg av choklad.