Ingredienser
500 g tomater, 4 olika sorter | |
2–3 vitlöksklyftor | |
½ knippe basilika | |
¼ knippe oregano | |
2 tsk socker | |
1 msk vinäger | |
Salt – flingor eller grovt koksalt | |
Nymalen svartpeppar | |
1 portion spaghetti | |
50 g riven parmesanost | |
Färska basilikablad |
Gör så här
-
Tvätta tomaterna och skär dem i mindre bitar
-
Skiva vitlöken och grovhacka örterna
-
Vänd samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar
-
Häll över i en påse, vik ihop påsen och lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka
-
Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 85 grader i 20 minuter
-
Servera tomaterna med pasta, parmesan och färska basilikablad
-
Tips: Tillaga en stor sats när det är säsong för solmogna tomater, och frys in den läckra såsen.Passar utmärkt till pizza eller som gåva i en fin glasburk med lock som sköljts i en lösning med Atamon
Vad tyckte du om receptet?