Tomatsås med 3–4 olika tomatsorter, vitlök, basilika och oregano

4 personer

Ingredienser
  • 500 g tomater, 4 olika sorter
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • ½ knippe basilika
  • ¼ knippe oregano
  • 2 tsk socker
  • 1 msk vinäger
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 portion spaghetti
  • 50 g riven parmesanost
  • Färska basilikablad
Gör så här
  1. Tvätta tomaterna och skär dem i mindre bitar

  2. Skiva vitlöken och grovhacka örterna

  3. Vänd samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar

  4. Häll över i en påse, vik ihop påsen och lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka

  5. Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 85 grader i 20 minuter

  6. Servera tomaterna med pasta, parmesan och färska basilikablad

  7. Tips: Tillaga en stor sats när det är säsong för solmogna tomater, och frys in den läckra såsen.Passar utmärkt till pizza eller som gåva i en fin glasburk med lock som sköljts i en lösning med Atamon