Ingredienser
4 | laxfiléer |
240 g | långkornigt ris |
5,5 dl | vatten |
2 msk | sojasås |
1 msk | honung |
2 msk | risvinäger |
2 msk | olivolja |
2 | vitlöksklyftor, hackade |
10 g | färsk ingefära, hackad |
1 tsk | chiliflingor |
1 | avokado, tunt skivad |
½ | gurka, tunt skivad |
Koriander | |
1 tsk | svarta och vita sesamfrön |
4 msk | sojasås |
4 msk | sesamolja |
Gör så här
-
Blanda alla ingredienser för fisken i en skål och marinera laxen i kylskåp i ca. 15 minuter.
-
Tillsätt riset och vattnet i skålen.
-
Placera flerfunktionsgallret i lägre position, lägg sedan på laxkuberna. Häll resten av marinaden ovanpå. Starta tillagningen. Program STEAM & CRISP i 10 minuter vid 180°C.
-
Öppna locket försiktigt.
-
Dela upp riset i skålar, lägg sedan laxen ovanpå och avsluta med garneringen.
Vad tyckte du om receptet?