Ingredienser
| 1 kg | nötfärs (Gärna med hög fetthalt) |
| 1 st | ägg |
| ½ dl | ströbröd eller panko |
| ½ | lök |
| 2 st | vitlöksklyftor |
| salt & svartpeppar | |
| 4 st | hamburgerbröd |
| Toppings och kryddor efter smak (exempelvis sallad, tomater, lök, ost, ketchup, senap, majonnäs) |
Gör så här
-
Starta ditt utvalda optigrill program.
-
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, finhackad lök, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda försiktigt tills alla ingredienser är jämnt fördelade. Överarbeta inte blandningen.
-
Dela färsen i 4 lika stora delar och forma dem till bollar. Platta sedan ut varje boll för att skapa hamburgare med önskad tjocklek. Gör ett litet fingeravtryck i mitten av varje hamburgare för att förhindra att de sväller upp under grillningen.
-
När förvärmningen är klar så kommer din optigrill att pipa, lägg då in hamburgarna och grilla dom till önskad tillagningsgrad.