Rödspätta med spenat, silverlök och bacon

4 personer

Ingredienser
  • 400 g rödspättefilé
  • 100 g torrsaltad bacon
  • 100 g schalottenlök
  • 100 g babyspenat
  • 40 g kallt smör
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, 9 %
  • ¼ knippe gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
Gör så här
  1. Krydda fisken ordentligt med salt och peppar, vik ihop fiskfiléerna

  2. Stek bacon i en torr stekpanna tills den blir knaprig

  3. Skala lökarna och skär varje lök i fyra delar, skölj spenaten och låt vattnet rinna av i en sil

  4. Tärna smöret, lägg försiktigt ner tärningarna i en eller två påsar som du vakuumförpackar

  5. Tillaga fisken/spenaten i en förvärmd sous vide-maskin eller i en gryta vid 45 grader i 20 minuter

  6. Finhacka gräslöken och rör ihop med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar

  7. Lägg upp fisken och påsens innehåll, servera med gräslökscreme. Kan serveras med kokt potatis eller bröd