Ingredienser
400 g rödspättefilé | |
100 g torrsaltad bacon | |
100 g schalottenlök | |
100 g babyspenat | |
40 g kallt smör | |
Salt – flingor eller grovt koksalt | |
Nymalen svartpeppar | |
2 dl crème fraiche, 9 % | |
¼ knippe gräslök | |
2 tsk dijonsenap |
Gör så här
-
Krydda fisken ordentligt med salt och peppar, vik ihop fiskfiléerna
-
Stek bacon i en torr stekpanna tills den blir knaprig
-
Skala lökarna och skär varje lök i fyra delar, skölj spenaten och låt vattnet rinna av i en sil
-
Tärna smöret, lägg försiktigt ner tärningarna i en eller två påsar som du vakuumförpackar
-
Tillaga fisken/spenaten i en förvärmd sous vide-maskin eller i en gryta vid 45 grader i 20 minuter
-
Finhacka gräslöken och rör ihop med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar
-
Lägg upp fisken och påsens innehåll, servera med gräslökscreme. Kan serveras med kokt potatis eller bröd
Vad tyckte du om receptet?