Revbensspjäll med BBQ-sås, stekta selleristavar, oregano och små gröna paprikor

4 personer

Ingredienser
  • 1,5 kg revbensspjäll/kamben
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 rotselleri, ca. 1 kg
  • ¼ knippa oregano
  • 2–3 msk olivolja
  • 400 g Pimientos de Padrón (små gröna paprikor)
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  1. Skär ut benen i bitar på ca. 15 cm och strö över salt samt socker

  2. Lägg över i en påse och vakuumförpacka

  3. Tillaga benen i en förvärmd sous vide-maskin eller i en gryta vid 60 grader i 7–8 timmar

  4. Rör samman alla ingredienser till BBQ-såsen och smaka av med salt och peppar

  5. Skala sellerin och skär dem i 1 cm tjocka skivor och sedan i avlånga stavar. Grovhacka oreganon

  6. Ta ut benen ur påsen och smörj dem med BBQ-såsen, grilla dem sedan i ugnen i ca. 5 minuter tills de är karamelliserade.

  7. Stek selleristavarna i olivolja i en stor stekpanna. När stavarna är bruna och möra tillsätter du oregano, salt och svartpeppar som får steka med i 1 minut

  8. Lägg upp BBQ-revbensspjällen med selleristavar och stekta Pimientos de Padrón, servera med en sallad.

  9. Tips: gör en stor sats av både revbensspjäll och sås och frys in. Hållbarhet i kyl 1–2 månader.