Ingredienser
1,5 kg revbensspjäll/kamben | |
1 msk socker | |
2 tsk salt | |
1 rotselleri, ca. 1 kg | |
¼ knippa oregano | |
2–3 msk olivolja | |
400 g Pimientos de Padrón (små gröna paprikor) | |
Salt – flingor eller grovt koksalt | |
Nymalen svartpeppar |
Gör så här
-
Skär ut benen i bitar på ca. 15 cm och strö över salt samt socker
-
Lägg över i en påse och vakuumförpacka
-
Tillaga benen i en förvärmd sous vide-maskin eller i en gryta vid 60 grader i 7–8 timmar
-
Rör samman alla ingredienser till BBQ-såsen och smaka av med salt och peppar
-
Skala sellerin och skär dem i 1 cm tjocka skivor och sedan i avlånga stavar. Grovhacka oreganon
-
Ta ut benen ur påsen och smörj dem med BBQ-såsen, grilla dem sedan i ugnen i ca. 5 minuter tills de är karamelliserade.
-
Stek selleristavarna i olivolja i en stor stekpanna. När stavarna är bruna och möra tillsätter du oregano, salt och svartpeppar som får steka med i 1 minut
-
Lägg upp BBQ-revbensspjällen med selleristavar och stekta Pimientos de Padrón, servera med en sallad.
-
Tips: gör en stor sats av både revbensspjäll och sås och frys in. Hållbarhet i kyl 1–2 månader.
Vad tyckte du om receptet?