Ingredienser
150 g | färskost |
40 g | socker |
1 tsk | flytande vaniljextrakt |
2 | ägg |
90 g | farinsocker |
90 g | vegetabilisk olja |
2 msk | vispgrädde |
½ tsk | kanelpulver |
½ tsk | pepparkakskrydda |
½ tsk | ingefärapulver |
½ tsk | havssalt |
100 g | vetemjöl |
1 msk | majsstärkelse |
1 msk | bakpulver |
160 g | riven morot |
60 g | valnötskärnor, hackade |
½ | apelsin (skal) |
Gör så här
-
Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt oljan, sedan grädden och kryddorna. Tillsätt mjöl, majsstärkelse och bakpulver
-
När degen är slät, tillsätt de rivna morötterna, de hackade valnötterna och apelsinskalet.
-
Klipp ut en cirkel av smörpapper för att passa botten av en smord pajform (20 cm) och lägg den i formen. Häll i degen.
-
Placera flerfunktionsgallret i lägre position och placera sedan formen på den. Starta tillagningen. Program ROAST/BAKE i 40 minuter vid 160°C.
-
Förbered under tiden glasyren. Blanda färskost, florsocker och vaniljextrakt i en skål. Vispa i 2-3 minuter tills det blir krämigt. Ställ åt sidan på en sval plats.
-
När kakan har svalnat, bred glasyren över toppen. Strö över de resterande valnötterna.
Vad tyckte du om receptet?