Ingredienser
| Laxen | |
| 250 g | laxfiléer i portions-bitar |
| Salt och nymald svartpeppar | |
| Salladen | |
| ½ st | gurka |
| 200 g | jordgubbar |
| 1 st | färsk röd chili |
| 2 msk | vatten |
| 1 msk | ättikssprit 12% |
| 1 msk | strösocker |
| 1 msk | fisksås |
| 2 msk | dill |
| Till servering | |
| 300 g | färskpotatis |
| 50 g | smör |
Gör så här
-
Koka potatisen i saltat vatten.
-
Hyvla gurkan till sneda skivor.
-
Skär jordgubbarna i klyftor.
-
Kärna ur och skiva chilin. Hacka dillen.
-
Blanda vatten, ättika, socker och fisksås i en skål. Vänd ner gurka, jordgubbar, chili och dill. Låt gärna dra en stund före servering.
-
Smält smör för att ha ovan på potatisen vid servering.
-
Grilla laxen till en innertemperatur på 48°. Salta och peppra, servera med gurksalladen och potatis.