Ingredienser
| 400 kycklinginnerfilé | |
| 1 ekologisk citron, skal och saft | |
| 1 msk honung | |
| 2 msk rökt paprika | |
| 1 röd hjärtsallad | |
| 2 sorters groddar | |
| 2–3 msk söt chilisås | |
| 2 dl crème fraiche, 18 % | |
| ½ kruka vattenkrasse | |
| 1–2 msk vegetabilisk olja | |
| Salt – flingor eller grovt koksalt | |
| Nymalen svartpeppar |
Gör så här
-
Tvätta citronen, riv skalet med den fina sidan av ett rivjärn, pressa ur saften. Rör ihop med honung och rökt paprika och smaka av med salt och peppar
-
Vänd köttet i blandningen och lägg det i en påse. Vik ihop påsen, lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka
-
Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 58 grader i 1 timme
-
Skär salladen i grova bitar på längden, skölj groddarna och låt dem rinna av ordentligt i en sil tillsammans med salladen
-
Rör ihop crème fraiche med söt chilisås
-
Stek det färdiglagade köttet i olja i en varm stekpanna i 30 sekunder så att det blir knaprigt och brynt
-
Lägg upp kycklingen i en skål, strö över vattenkrasse, servera med sallad, groddar och crème fraiche med chili