Kycklinginnerfilé med paprika, honung och citron

4 personer

Ingredienser
  • 400 kycklinginnerfilé
  • 1 ekologisk citron, skal och saft
  • 1 msk honung
  • 2 msk rökt paprika
  • 1 röd hjärtsallad
  • 2 sorters groddar
  • 2–3 msk söt chilisås
  • 2 dl crème fraiche, 18 %
  • ½ kruka vattenkrasse
  • 1–2 msk vegetabilisk olja
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  1. Tvätta citronen, riv skalet med den fina sidan av ett rivjärn, pressa ur saften. Rör ihop med honung och rökt paprika och smaka av med salt och peppar

  2. Vänd köttet i blandningen och lägg det i en påse. Vik ihop påsen, lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka

  3. Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 58 grader i 1 timme

  4. Skär salladen i grova bitar på längden, skölj groddarna och låt dem rinna av ordentligt i en sil tillsammans med salladen

  5. Rör ihop crème fraiche med söt chilisås

  6. Stek det färdiglagade köttet i olja i en varm stekpanna i 30 sekunder så att det blir knaprigt och brynt

  7. Lägg upp kycklingen i en skål, strö över vattenkrasse, servera med sallad, groddar och crème fraiche med chili