Ingredienser
| Kycklingklubbor : | |
| 8 | kycklingklubbor |
| 1 tsk | malen kanel |
| 1 ½ tsk | rökt paprikapulver |
| 2 | vitlöksklyftor, pressade (eller 1 tsk vitlökspulver) |
| Rivet skal av 1 apelsin | |
| 1 tsk | salt |
| ½ tsk | svartpeppar |
| 2 msk | honung |
| 1 msk | smält smör |
| Brysselkål | |
| 500 g | brysselkål, rensad och halverad |
| 2 msk | olivolja |
| 1 tsk | salt |
| ½ tsk | svartpeppar |
| 1 dl | torkade tranbär |
| 1 dl | rostade pekannötter, grovt hackade |
| 2 tsk | honung (valfritt) |
Gör så här
-
Förbered kycklingen:
-
Torka av kycklingklubborna med hushållspapper för att få krispigare skinn.
-
Blanda kanel, paprikapulver, vitlök, apelsinskal, salt och peppar i en skål. Gnid in kryddblandningen i kycklingen.
-
Blanda smält smör och honung i en liten skål och pensla blandningen på kycklingen.
-
Tillaga kycklingen i multicooker:
-
Lägg kycklingen i multicookern och kör på “Crispy”-programmet i 25–30 minuter. Vänd kycklingen halvvägs.
-
Under tiden – förbered brysselkålen:
-
Tvätta och halvera brysselkålen.
-
Lägg dem i en skål och vänd runt med olivolja, salt och peppar.
-
Tillaga brysselkålen i multicooker:
-
När kycklingen är klar eller om du har plats för båda samtidigt, lägg brysselkålen i multicookern.
-
Kör på Air Fry/Crisp i 200°C i 15–20 minuter. Skaka behållaren halvvägs genom tillagningen.
-
Blanda brysselkål med tillbehör:
-
När brysselkålen är klar, blanda med torkade tranbär och hackade pekannötter.
-
Ringla eventuellt över lite extra honung eller olivolja vid servering.
-
Servering:
-
Låt kycklingen vila i 5 minuter. Toppa gärna med lite extra honung och apelsinskal.
-
Servera tillsammans med den krispiga brysselkålen.