Ingredienser
700 g | fläsksida |
1 tsk | asiatisk kryddblandning |
1 msk | grovsalt |
350 ml | äppelcider |
1 msk | rödvinsvinäger |
2 | vitlöksklyftor, skalade och krossade |
Gör så här
-
Använd en vass kniv för att skära snitt i skinnet på fläskkarrén utan att nå köttet.
-
Krydda fläsket väl med asiatiska kryddor och grovsalt.
-
Blanda äppelcider, vinäger och vitlöksklyftor i en skål. Tillsätt fläskkarrén och marinera i 4 timmar i kylskåpet.
-
Ta ut fläskkarrén. Klappa den lätt torr med hushållspapper medan du behåller kryddorna.
-
Placera flerfunktionsgallret i lägsta position och lägg sedan på fläskkarrén.
-
Starta tillagningen. Program AIR FRY i 30 minuter vid 170°C.
-
Justera temperaturen och starta program AIR FRY igen i 20 minuter vid 200°C.
-
Öppna locket försiktigt. Justera tillagningstiden efter storleken på köttet; det ska vara väl brynt.
-
Skär fläskkarrén i bitar och servera varmt.
Vad tyckte du om receptet?