Jordärtskockssoppa med tryffel

4 personer

Ingredienser
  • 500 gram Jordärtskockor, rensade
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 pack kikärter
  • Salt
  • Peppar
Tillbehör
  • Persiljablad
  • 3-4 skivor bröd
  • Tryffelolja
Gör så här
  1. Grovhacka kronärtskockor, lök och vitlök.

  2. Stek grönsakerna i het olivolja utan att de tar för mycket färg.

  3. Häll på vinet och låt sjuda i ca. 5 minuter.

  4. Häll på grädde och buljong, och låt sjuda i ca. 30 min tills jordärtskockorna är helt möra.

  5. Lägg soppan i mixern, mixa den till en grovpurerad soppa och smaka av med salt och peppar.

  6. Servera soppan i skålar och toppa med persilja, frasiga brödkrutonger och lite tryffelolja.