Jordärtskockssoppa med tryffel
4 personer
Ingredienser
- 500 gram Jordärtskockor, rensade
- 2 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl vitt vin
- 5 dl grädde
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 pack kikärter
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- Persiljablad
- 3-4 skivor bröd
- Tryffelolja
Gör så här
-
Grovhacka kronärtskockor, lök och vitlök.
-
Stek grönsakerna i het olivolja utan att de tar för mycket färg.
-
Häll på vinet och låt sjuda i ca. 5 minuter.
-
Häll på grädde och buljong, och låt sjuda i ca. 30 min tills jordärtskockorna är helt möra.
-
Lägg soppan i mixern, mixa den till en grovpurerad soppa och smaka av med salt och peppar.
-
Servera soppan i skålar och toppa med persilja, frasiga brödkrutonger och lite tryffelolja.