Indisk aubergine med tandoori masala och rädissallad

4 personer

Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tandoori masala-pasta
  • 6 rädisor
  • 4 salladslökar
  • ½ knippe koriander
  • Jordnötter
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 limefrukter, skurna i halvor
Gör så här
  1. Skär upp auberginerna på längden, och skär sedan kors och tvärs i köttet utan att skära igenom. Strö över lite salt

  2. Skala lök och vitlök och blanda dem med tandoori masala-pasta.

  3. Fördela blandningen på auberginehalvorna

  4. Häll över i en påse, vik ihop påsen, lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka

  5. Tillaga auberginerna i en förvärmd sous vide-maskin eller i en gryta vid 85 grader i 30 minuter

  6. Skär rädisorna på längden i tunna skivor, skiva salladslöken fint och grovhacka koriandern. Blanda ihop till en sallad

  7. Servera auberginerna med salladen, strö över hackade jordnötter och servera med lime

  8. Tips: Kan även lagas med stora squash