Ingredienser
| 260g | Kikärtor i tetraförpackning |
| 1 liten | Lök, skalad och hackad |
| 1 | Vitlöksklyfta, skalad |
| 0,5 tsk | Mald kummin |
| 15 g | Koriander |
| 1 msk | Tahini |
| 4 msk | Olivolja |
| 0,5 | Citron |
| Salt | |
| Peppar | |
| Hela mandlar |
Gör så här
-
Förbered ingredienserna.
-
Häll ut och skölj kikärtorna i ett durkslag
-
Lägg alla ingredienser, utom mandlarna, i en mixer.
-
Forma falaflar i form av fingrar, ca 30 g vardera.
-
Placera en hel mandel i slutet av varje falafel för att representera en nagel.
-
Placera hälften av falaflarna i hög position i din Multicook actifry.
-
Stäng locket.
-
Starta tillagningsprocessen i din Multicook Actifry. Program: Air fry. Tid 10 min. Temperatur 190°C
-
Gör en andra omgång med de resterande falaflarna.
-
Öppna locket försiktigt.
-
Tips:Servera häxfingrarna med en mynta- och yoghurtsås eller en kryddsås. Blandningen ska vara fast nog för att forma bollar eller kakor. Om degen är för rinnig kan du tillsätta lite kikärtsmjöl.