Ingredienser
800 g | sötpotatis |
Salt & peppar | |
2 msk | olivolja |
1 | gurka |
100 g | fetaost |
2 | persikor |
50 g | solrosfrön |
2 msk | rapsolja |
2 tsk | torkade chiliflakes |
Gör så här
-
Tvätta sötpotatisarna och skiva dem på längden ca. 1 cm i tjocklek. Vänd dem i olivolja och krydda med salt och peppar.
-
Tillaga på grillfunktion i 8 minuter, vänd dem efter 4 minuter. Kontrollera att de är mjuka.
-
Halvera gurkan på längden,kärna ur och skär i 0,5 cm tunna skivor. Bryt fetaosten i små bitar och skär persikan i tunna klyftor. Blanda samman med fetaosten och gurkan.
-
Rosta solrosfröna i en torr panna tills de blir gyllene. Tillsätt chiliflakes, olja och lite salt. Låt svalna.
-
Servera med fetasallad och strö över chili och solrosfrö blandningen.