Ingredienser
| 1 tsk | paprikapulver |
| 0,5 tsk | chiliflakes |
| saft och zest från en halv citron | |
| 3 msk | olivolja |
| salt | |
| 4 | laxfiléer utan skinn (ca 560g) |
| 550g | zucchini (ungefär 2 stora) |
| 3 | vitlöksklyftor |
| En handfull basilikablad | |
| 30g | urkärnade gröna oliver |
Gör så här
-
Blanda ihop rökt paprika, hälften av chiliflakesen, citronsaft, en tredjedel av olivoljan och salt efter smak. Häll denna blandning över laxfiléerna och låt stå åt sidan för att marinera.
-
Tvätta zucchinin och skiva den i mycket tunna strimlor, helst med en mandolin.
-
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
-
Täck den hackade vitlöken med resten av olivoljan och chiliflakes, krydda med salt och placera sedan i din Optigrill.
-
Om du har en Optigrill med bakform så byter du ut den nedre plattan på grillen mot bakformen. Öppna grillen helt och ställ in termostaten till 4.
-
Rör om vitlöken ofta och när apparaten har förvärmt lägger du i zucchinipastan och placerar laxfiléerna brevid. Grilla laxen ungefär 4 minuter på varje sida, rör om zucchinipastan kontinuerligt.
-
Lägg till citronzest, basilikablad och oliver i ugnstillbehöret. Blanda ihop en sista gång och servera med de grillade laxfiléerna.
-
Justera tillagningstiden beroende på tjockleken på laxfiléerna. Servera med citronklyftor. Vill du ha lite mer färg kan du använda en blandning av gröna och gula zucchinis.