Ingredienser
| 2-3 kg | Julskinka, kokt och färdig |
| 2 msk | Dijon eller sötstark senap |
| 1 msk | Honung eller sirap |
| 1 | Äggula |
| Ströbröd |
Gör så här
-
Förbered skinkan: Om skinkan har ett skydd eller nät, ta bort det först. Skär bort eventuellt överflödigt fett om du så önskar, men lite fett kan hjälpa till att få en saftig griljering.
-
Blanda senap, honung eller sirap, och äggula i en skål. Smaka av och justera efter eget tycke.
-
Pensla smeten jämnt över hela skinkan.
-
Strö ett jämnt lager ströbröd över den penslade skinkan. Det hjälper till att få den krispig.
-
Förvärm air fryern till ca 180°C.
-
Lägg försiktigt skinkan i air fryerns korg. Griljera i ca 10–15 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och krispig. Var försiktig så att ytan inte bränns; det kan vara bra att hålla ett öga på den mot slutet av tillagningen.
-
Ta ut skinkan och låt den vila några minuter innan du skär upp den.