Ingredienser
200 g | Röda linser |
1 | Röd lök |
1 | Morot |
1 | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Currypulver |
30 g | Glutenfritt mjöl |
20 cl | Filmjölk |
½ knippe | Slätbladig persilja |
½ knippe | Koriander |
1 | Citron |
2 kvistar | Färsk timjan |
2 msk | Tahini |
Salt | |
Peppar |
Gör så här
-
Skala den röda löken, moroten och vitlöksklyftan.
-
Mixa grönsakerna med puré programmet tills de är finhackade med hjälp av pulse funktionen på perfect mix cook.
-
Koka linserna i kokande vatten tills de är mjuka.
-
Häll av vattnet och mixa linserna tills de är så finmalda som möjligt. Använd dig av puré programmet och pulse funktionen för att mixa linserna.
-
Stek de hackade grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med en tesked curry och timjanbladen.
-
Blanda de malda röda linserna, de stekta grönsakerna och 30 g glutenfritt mjöl i en skål.
-
Forma blandningen till fina, jämna bollar och stek dem gyllenbruna eller tillaga dom i din air fryer.
-
Häll filmjölk, citronsaft, tahini och de sköljda örterna i mixern.
-
Mixa på högsta hastighet i 30 sekunder tills såsen är slät.
-
Servera de glutenfria falafelbollarna med den krämiga såsen.
Vad tyckte du om receptet?