Fläskfilé med rosmarin, pumpa, svamp och citron

4 personer

Ingredienser
  • 600 g fläskfilé, putsad
  • ½ knippe rosmarin
  • 800 g butternutpumpa
  • 400 g kantareller
  • 50 g smör
  • ¼ knippe salvia
  • Bredbladig persilja
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  1. Krydda köttet ordentligt med salt och svartpeppar. Packa in köttet i rosmarinkvistar, bind med köttsnöre

  2. Lägg köttet i påsen och vakuumförpacka det

  3. Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 60 grader i 2 timmar

  4. Skala pumpan, avlägsna kärnorna, skär pumpan i 3x3 cm stora bitar

  5. Rensa svampen noggrant och slunga den i en salladsslunga

  6. Lägg svampen, pumpan, salvia, smör, salt och peppar i en påse och vakuumförpacka. Låt det dra tillsammans med köttet i 30 minuter

  7. Ta ut köttet ur påsen och stek upp det snabbt i en varm stekpanna i 1 msk olja. Skör köttet i grova skivor, lägg upp på ett fat och servera med svamp och pumpa. Strö över persilja. Servera med bröd.