Ingredienser
2 rullar smördeg | |
350 g nötfärs | |
3 vårlökar | |
1 msk. paprika | |
1 äggula | |
1 msk. olivolja | |
Salt och peppar |
Gör så här
-
Finhacka löken. Värm oljan i en stor stekpanna och bryn lök i 3 minuter. Lägg i köttet och koka i ytterligare 10 minuter, ta sedan bort och låt svalna.
-
Rulla ut smördegen, skär ut 8 cirklar ca 9 cm i diameter, lägg till lite av köttfärsen, lämna cirka 1 cm utrymme runt kanten, och vik ihop degen.
-
Blanda äggulan med 1 msk. av vatten och pensla på empanadan, placera sedan dem i din korg Easy Fry & Grill.
-
Digital version: Välj GRILL inställning och förvärm till 200°C i 15 minuter. Koka i 10 minuter och upprepa sedan med den andra satsen.
-
Mekanisk version: Förvärm till 200°C i 15 minuter. Koka i 10 minuter och upprepa sedan med andra satsen.
Vad tyckte du om receptet?