Ingredienser
| 400 g | kycklingfilé |
| 8 | skivor bacon |
| Tomater | |
| Sallad | |
| 4 st | skivor vitt bröd |
| Grillkrydda | |
| Smör att steka i | |
| Marinad | |
| 1 msk | grillkrydda |
| 1 msk | vitvinsvinäger |
| 1 ½ dl | rapsolja |
| Salt | |
| Peppar | |
| Snabb bearnaisesås | |
| 50 g | smör |
| 2 ½ msk | vetemjöl |
| 2 dl | vatten |
| 2 tsk | vinäger |
| ½ tsk | dragon |
| 1 tsk | lökpulver |
| 1 krm | svartpeppar, grovmalen |
| 1 | grönsaksbuljongtärning |
| 1 dl | créme fraiche |
| 1 | äggula |
Gör så här
-
Marinera kycklingen minst en timme, gärna längre.
-
Bearnaisesåsen: Smält smör i en gryta och rör ihop med med mjölet. Späd med vattnet lite i taget. Rör i crème fraîche och all kryddning.
-
Ta av grytan från spisen och rör i äggulan. Efter det ska du inte värma den på spisen igen.
-
Skär tomater och förbered sallad.
-
Stek eller grilla kycklingen. Dela gärna filéerna så dom lättare blir genomstekta. Krydda med lite grillkrydda.
-
Dela bröden i två och stek i smör.
-
Lägg bröd, sallad, tomater och kycklingen. Häll på såsen och över andra delen av brödet. Sätt ev en tandpetare för att hålla ihop det hela.