Ingredienser
400 g | kycklingfilé |
8 | skivor bacon |
Tomater | |
Sallad | |
4 st | skivor vitt bröd |
Grillkrydda | |
Smör att steka i | |
Marinad | |
1 msk | grillkrydda |
1 msk | vitvinsvinäger |
1 ½ dl | rapsolja |
Salt | |
Peppar | |
Snabb bearnaisesås | |
50 g | smör |
2 ½ msk | vetemjöl |
2 dl | vatten |
2 tsk | vinäger |
½ tsk | dragon |
1 tsk | lökpulver |
1 krm | svartpeppar, grovmalen |
1 | grönsaksbuljongtärning |
1 dl | créme fraiche |
1 | äggula |
Gör så här
-
Marinera kycklingen minst en timme, gärna längre.
-
Bearnaisesåsen: Smält smör i en gryta och rör ihop med med mjölet. Späd med vattnet lite i taget. Rör i crème fraîche och all kryddning.
-
Ta av grytan från spisen och rör i äggulan. Efter det ska du inte värma den på spisen igen.
-
Skär tomater och förbered sallad.
-
Stek eller grilla kycklingen. Dela gärna filéerna så dom lättare blir genomstekta. Krydda med lite grillkrydda.
-
Dela bröden i två och stek i smör.
-
Lägg bröd, sallad, tomater och kycklingen. Häll på såsen och över andra delen av brödet. Sätt ev en tandpetare för att hålla ihop det hela.
Vad tyckte du om receptet?