Ingredienser
| 4 dl | socker |
| 4 | ägg |
| 4 dl | vetemjöl |
| 100 gram | saltat smör |
| 20 gram | smör till formen |
| 1,2 dl | vispgrädde |
| 5 msk | mjölk |
| 2 dl | olja |
| 3 msk | kakao |
| 3 msk | honung |
| 0,5 dl | vatten |
| 1 sachet | Bakpulver |
Gör så här
-
Smörj en rund kakform på 20 cm
-
Värm honungen, vattnet och hälften av sockret i en liten kastrull. När karamellen börjar bildas, tillsätt bitarna av saltat smör och grädden, var försiktig så att det inte stänker. Ställ åt sidan.
-
Förbered smeten genom att blanda oljan och resten av sockret. Tillsätt äggen, siktat mjöl och bakpulver. Dela smeten i två delar. Tillsätt kakaopulvret i ena halvan, och 150 g av den svalnade karamellen i den andra.
-
Lägg 3 skedar av chokladsmeten i formen, följt av 3 skedar av karamellsmeten, och upprepa så att det bildas en marmoreffekt. Placera formen på gallret i din Easy Fry. Stäng luckan.
-
Tillaga på DESSERT-programmet (160°C) i 50 minuter. Efter 35 minuter, täck kakan med ett ark bakpapper för att förhindra att den bränns. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen. Täck med resterande karamell före servering.