Ingredienser
1 knippe | basilika |
1/2 kopp | hampafrön |
3 (1msk) | vitlöksklyftor, hackade |
1/2 kopp | extra jungfruolivolja |
1/3 kopp | näringsjäst (valfritt) |
1 tsk | rosa Himalayasalt |
Juice från 1/2 färsk citron |
Gör så här
-
Skölj försiktigt av basilikan under kallt vatten för att rengöra från smuts.
-
Mixa basilika, hampafrön, vitlök och olja i din mixer.
-
När du pulserar ingredienserna, tillsätt mer olivolja om så önskas och fortsätt pulsera tills ingredienserna är fint hackade och täckta i oljan.
-
Tillsätt näringsjäst om du använder det och citronjuicen.
-
Justera kryddningen efter behov för att passa dina preferenser.
-
Koka din pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av vattnet.
-
Överför peston till en stor panna eller kastrull. Överför pastan till kastrullen. Blanda pastan med såsen tills allt är väl kombinerat.
-
Servera med röd oxalis och basilika. Njut!