Vattenkokare
En älskad klassiker

Vattenkokare

Sedan vattenkokaren gjorde intåg i våra hem har dess plats varit given. I slutet på 1800-talet uppfanns den första elektriska vattenkokaren och därefter har den moderna vattenkokaren fått många olika finesser, även om huvudfunktionen fortfarande är att koka vatten.

Vattenkokaren- En älskad klassiker

Vattenkokaren- En älskad klassiker

Sedan vattenkokaren gjorde intåg i våra hem har dess plats varit given. I slutet på 1800-talet uppfanns den första elektriska vattenkokaren och därefter har den moderna vattenkokaren fått många olika finesser, även om huvudfunktionen fortfarande är att koka vatten. En anledning till att många väljer en vattenkokare är att det går mycket snabbare att koka upp vatten i vattenkokaren än i en kastrull på spisen. Faktiskt går det ungefär dubbelt så snabbt! Dessutom är det mer energivänligt att koka upp en liter vatten i vattenkokare än på spisen. När du kokar upp vatten i kastrull på spisen måste kokplattan, kastrullen och vattnet värmas upp. Om du istället använder vattenkokaren behöver bara vattnet och vattenkokaren värmas upp, varför det går mycket snabbare.

Många användningsområden

Många användningsområden

Trots att vattenkokaren är ganska anspråkslös och fyller en huvudfunktion går den att använda till mycket. Sist men inte minst är den perfekt till att koka te. Vi ser att te har blivit en allt mer populär dryck och det finns många sorter att välja bland - grönt, svart och vitt exempelvis. Därför har vi tagit fram vattenkokare särskilt anpassade för att göra den perfekta koppen te. Olika tesorter kräver nämligen olika vattentemperaturer. Vi har därför vattenkokare med fem förinställda temperaturnivåer som passar olika sorters te!