Hårfön
Återskapa salongslooken

Hårfön

Letar du efter den perfekta hårtorken för att ta hand om ditt frissiga, lockiga eller raka hår? Oavsett frisyr så har vi ett sortiment av hårtorkar ger dig salongslooken och ett professionellt resultat hemma.

Återskapa salongslooken

Återskapa salongslooken

 

Att hitta den rätta hårfönen kan vara avgörande för att återskapa den där salongslooken hemma. Oavsett om du har frissigt, lockigt eller rakt hår, finns det en uppsjö av hårfönar designade för att ge dig ett professionellt resultat. Från lätta, bärbara modeller till avancerade joniserande hårfönar, möjligheterna är många för att uppnå den perfekta frisyren.

Hur är en hårfön uppbyggd?

Hur är en hårfön uppbyggd?

En hårfön består typiskt av en motor som driver en fläkt, en värmeelement för att generera varm luft, och olika tillbehör som munstycken för att fokusera och styra luftflödet. Moderna hårfönar kan också inkludera teknologi som jonisering för bättre torkningsresultat. Vill du läsa mer om motorteknologi och skillnaden mellan en dyr och en billig hårfön kan du läsa mer i vår motorskola

Vilken hårfön ska jag köpa?

Vilken hårfön ska jag köpa?

När du väljer en hårfön, överväg modeller med flera hastighets- och värmelägen, samt tillbehör som möjliggör olika stylingar. En lätt hårfön är också fördelaktig för användarvänlighet och komfort. Björn Axén Tools erbjuder en rad modeller som uppfyller dessa kriterier. Du kan läsa mer om hårfönar i vår köpguide, där vi guidar dig till rätt val.

Lätt hårfön

Lätt hårfön

 

Flow Travel Hair Dryer utmärker sig som en av marknadens mest kraftfulla och eftertraktade resehårtorkar, tack vare sin högpresterande och kompakta design. Med ett praktiskt vikbart handtag och en exceptionellt lång sladd på 2,8 meter, erbjuder denna hårtork en oslagbar kombination av styrka och användarvänlighet för dig på resande fot. 

Vikbar resehårfön

Vikbar resehårfön

Vi har flera modeller anpassade för resa. Dem är lätta att vika ihop och lätta i vikt. Alla känner säkert igen sig att ha stått på ett hotellrum och försökt blåsa håret med hotellens hårfönar och stått i minst 3 gånger så lång tid som det tagit hemma. Med Dry & Go Resehårfön  får du bättre effekt och får håret torrt mycket snabbare.

Dessa hårtorkar är dessutom de i vårt segment som ligger lägst i pris, men du får mycket funktion i en billig hårfön.

Vilken hårfön är tystast?

Vilken hårfön är tystast?

Om ljudnivån är en viktig faktor för dig, leta efter hårfönar designade för att vara tystgående. Vissa modeller är specifikt utformade för att minimera ljudet under användning, vilket gör dem till ett bra val för tidiga morgnar eller sena kvällar.

Hårfönar med BLDC motor (utan kolborstar) bidrar till hårfönens lätta vikt och låga ljudnivå.

Tyst hårfön

Tyst hårfön

BLDC-motorer, eller borstlösa likströmsmotorer, har blivit en revolutionerande komponent i utvecklingen av hårfönar, särskilt när det gäller att minska ljudnivån under användning. Dessa motorer skiljer sig från traditionella borstmotorer genom att de använder en elektronisk styrning istället för borstar för att växla strömmens riktning, vilket resulterar i en smidigare och mer effektiv drift. Fördelen med BLDC-motorer i hårfönar är inte bara deras längre livslängd och bättre energieffektivitet, utan också deras förmåga att arbeta vid lägre ljudnivåer. Eftersom det inte finns någon friktion mellan borstar och kommutator, minskas det mekaniska bruset avsevärt, vilket gör hårfönar med BLDC-motorer till ett idealiskt val för dem som värderar en tystare användarupplevelse. Detta gör att användare kan njuta av snabb och effektiv hårtorkning utan att störas av högt ljud, vilket är en särskilt uppskattad egenskap på morgonen eller på platser där ljudnivån bör hållas till ett minimum.

Vilken hårfön sliter minst på håret?

Vilken hårfön sliter minst på håret?

Joniserande hårfönar är kända för att slita mindre på håret tack vare sin förmåga att minska statisk elektricitet och frizz, samtidigt som de bibehåller hårets fuktighet och glans. Dessa modeller, som Ultimate experience Björn Axén Tools, skyddar ditt hår under torkningsprocessen.

Vårda ditt hår på djupet

Vårda ditt hår på djupet

Hårfönen är utformad för att torka håret, jobba upp volym och stimulera ny hårväxt – samtidigt! Med en avancerad BLDC-motor på 2 000 watt, som tillåter precisa inställningar och kontrollerade och kraftfulla luftflöden, är den här hårfönen extremt flexibel och effektiv. 

Hårfön borste & tillbehör

Hårfön borste & tillbehör

Tillbehör till din hårfön, som en hårfön borste, kan vara avgörande för att uppnå den styling du önskar. Du kan alltid kolla vilka tillbehör som ingår i varje produkt. Vår samarbetspartner Björn Axén Tools inkluderar ofta användbara tillbehör som munstycken, som hjälper till att skapa allt från släta till voluminösa frisyrer.

Bra hårfön tips

För att maximera fördelarna med din hårfön och uppnå salongsvärda resultat hemma, följ dessa nyckeltips:

  • Välj rätt hårfön: Satsa på en modell med flera värme- och hastighetsinställningar för att kunna anpassa användningen efter din hårtyp och dina stylingbehov.
  • Använd värmeskydd: Applicera alltid ett värmeskyddande medel på ditt hår innan du börjar torka för att skydda mot överhettning och skador.
  • Håll rätt avstånd: Håll hårfönen cirka 15 centimeter från håret och rikta luftflödet neråt för att förbättra glansen och minska frizz.
  • Avsluta med kalluft: Använd hårfönens kalluftsfunktion i slutet av torkningsprocessen för att försegla hårstråets kutikula, vilket gör håret slätare och ger extra glans.
  • Rätt tillbehör: Använd rätt munstycken och borstar för att rikta luftflödet och forma håret under torkningsprocessen.

Genom att följa dessa steg kan du effektivt skydda ditt hår mot skador samtidigt som du uppnår önskat resultat med din hårfön.

Lås oss guida dig till rätt val av hårfön.

Björn Axén - Rätt teknik från proffsen

Björn Axén - Rätt teknik från proffsen

Björn Axén Tools by OBH Nordica är utvecklat för du ska kunna använda verktygen både i din vardag och i professionell användning. Utforska serien från Björn Axén som har kunskap utvecklat sen 60-talet för perfektion. Med olika hastigheter, turbo och tillbehör så kan det vara skönt att veta att du kan få stylingtips från frisörer hos Björn Axen oavsett om du vill ha mer volym eller bara ett slätt fint och fräscht hår. Kolla våra videos på vår hemsida eller besök vår youtube-kanal.

Bästa hårfönen & hårfön Test

Bästa hårfönen & hårfön Test

För att identifiera den bästa hårfönen för dig, kolla in hårfön test och recensioner. Dessa kan ge värdefull insikt om hur olika modeller presterar i verkliga situationer, från torkningseffektivitet till användarvänlighet.

Vill du veta mer eller behöver hjälp att välja ut hårfön kan du läsa vår köpguide. 

 

Prova hemma 100 dagar

Under en begränsad period så har du möjlighet att testa utvalda produkter hemma och lämna tillbaka produkten om du inte är nöjd. Detta erbjudande gäller för produkter inköpta i Sverige från 2018-11-15 till 2022-12-31 och 100 dagar framåt från inköpsdatum på kvittot.

Läs mer