Vad är för Sous Vide?

Sous Vide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet. Sous Vide betyder ’under vakuum’. i Sous Vide är att maten tillagas vid en mer precis temperatur. En oxfilé som du vill ha medium rare ska vara mellan 52-55 grader. Därför är det ingen mening med att tillaga köttet i en ugn på 200 grader eller genomsteka det i en glödhet stekpanna.
Det innebär att ställer man in temperaturen på exempelvis 58,4°C och tillagar därefter en bit vakuumpackat kött i detta så får köttet den temperaturen rakt igenom. Tillagningstiden är längre än vid traditionell matlagning och den vakuumpackade råvaran behåller näringsämnen och smak på ett helt annat sätt. Kött blir mörare och grönsaker får en mer koncentrerad smak.

Vakuumförpackare

Med Sous Vide får du ett kött som har perfekt temperatur hela vägen igenom. För att skydda köttet mot vatten och behålla den naturliga smaken vakuumförpackas köttet, ofta efter en marinering. Efter vakuumförpackning värmebehandlas köttet med hjälp av vatten. Vakuumförpackningen skyddar köttet och gör att det bibehåller en god smak från kryddning eller marinering.

Vakuumpacka för hållbarhetens skull

Våra vakuumförpackare håller matvarorna fräscha upp till 5 ggr längre än konventionella förvaringsmetoder. Du kan vakuumförpacka allt från kaffebönor till lax, rester och vilt. Bestäm själv storleken på dina vakuumpåsar med hjälp av rullplast. Kan användas i mikrovågsugn och i sjudande vatten - perfekt för uppvärmning av mat, dessutom kan påsarna kan återanvändas