Smör, ost och marmelad eller classic toast?

Ibland är det enkla det godaste. Rostat bröd med smör, ost och marmelad är en klassiker som aldrig går ur i tid. Det är fortfarande receptet på en lyckad helgmorgon. Nostalgi för vissa, en revolutionerande nyupptäckt för andra.

Rosta färdigskivade brödskivor, eller varför inte baguette eller ciabatta?

Få en krispig och frasig yta, med mjukt och fluffigt i mitten, precis som det ska va. Den klassiska brödrosten för färdigskivat eller en mer modern brödrost där du kan rosta den där ciabattan till exempel. Fördelen är att oavsett vilken typ du väljer så kan du njuta av en varm och god macka. Ost, skinka och dijonsenap, med lite torkad oregano uppe på är till exempel inte så tokigt. Exprimentera med påläggen och hitta nya klassiker i ditt egna hem.

Det finns flera modeller att välja bland. Välj mellan den stora varianten om ni är fler eller den mindre om den ska passa i ett litet kök. Stilren design i rostfritt stål och en cool modell som du kan ha framme i köket, alltid redo att användas.

Rosta ännu mer

Med en flat toaster så kan användas till att rosta ännu mer! Bagels, croissant eller en vanlig toast. Du lägger brödet på gallret och fördelen är att här finns ingen begränsning hur tjock din brödskiva kan vara. Rostningsytan är 20 x 25 centimeter så du kan rosta flera skivor samtidigt. Den har även ett löstagbart smultråg för enkel rengöring.

Smarta funktioner som underlättar

Large-KH734D50_4-SliceToaster_Lifestyle.jpgDe flesta av våra brödrostar är försedda med en så kallat smulbricka, så det är lätt att ta ut och slänga de smulor som trillat ned. En del har även inbyggda bullräcken så du kan rosta extra många mackor samtidigt men låta de som inte ska ätas direkt, ligga, och hålla sig varma. Eller låta brödet tina mellan varven innan du kör igen.

Utrustade med high rise funktion för att få upp brödet lite högre så att det blir lättare att ta efter rostning, utan risk att bränna fingrarna. Perfekt om du till exempel är den som älskar att äta skalkarna men brukar få kämpa för att få upp bitarna från brödrosten efter de är klara.

Välj mellan förprogrammerade val eller stegvis justering av rostningsgraden, oavsett vilka inställningar du väljer så kan du vara säker på att det blir perfekt rostat på varje sida. Stoppfunktion, upptiningsfunktion och uppvärmningsfunktion.

Perfekt för familjen!

Manhattan är en av våra mest omtyckta brödrostar och finns som på bild med plats för fyra brödskivor.

Utmärkt för det mindre köket

Manhattan finns också i mindre storlek med plats för två brödskivor. Perfekt för det lilla köket!

Vill du rosta baguette & ciabatta?

Elements avlånga och breda design passar för att rosta vanligt rostbröd, baugettes och ciabatta.

En brödrost för varje kök

Rostat bröd är en klassiker i många svenska kök. Det är gott och det går snabbt! Och handen på hjärtat, vem har inte tagit hjälpt av brödrosten när middagsplaneringen inte fått plats i vardagspusslet? Det går ju faktiskt att göra så mycket mer än bara en rostad skiva med smör och ost (fast hur gott är inte det?). En brödrost är lite som en vattenkokare - den fyller en huvudfunktion men nu för tiden finns flera olika finesser och med olika design finns det en brödrost för varje kök!

Vilken brödrost ska du välja?
Vi vågar påstå att vi har en brödrost för alla. För det lilla köket passar en brödrost med plats för två brödskivor utmärkt - kolla in vår omtyckta Manhattan som finns i flera fina färger, eller snygga Legacy-brödrosten som har hela 6 olika temperaturinställningar för den perfekta rostmackan. Manhattan finns dessutom med plats för 4 brödskivor, perfekt för familjen! Vill du göra lite mer än en vanlig rostmacka tipsar vi om Element. Elements breda form gör att den också passar bröd som baguette och ciabatta, och på Elements ställ kan du värma på korvbröd och croissants!