Locktång
Styla håret som ett proffs

Locktång

Är du på jakt efter den perfekta locktången som kan ge dig glansiga och hållbara lockar? Vi har ett brett sortiment av kvalitativa locktänger, från smala till tjocka, passande för alla sorters lockar. Våra locktänger är utformade för enkel användning, med automatiserade alternativ som lindar håret åt dig. Oavsett om du önskar stora vågor eller fina lockar, kan du enkelt skapa din önskade frisyr hemma.

Välja rätt locktång

Välja rätt locktång

Vilket är det bästa alternativet?

När det kommer till att välja rätt locktång, finns det många faktorer att tänka på. En av de viktigaste är storleken på locktången, då den avgör storleken på lockarna. En smal locktång ger mindre, mer definierade lockar, medan en tjock locktång skapar större vågande lockar.

Smala locktänger är ofta ett bra val för kortare hår och de som vill ha mer strama och precisa lockar. Tjocka locktänger är däremot mer lämpliga för längre hår och de som eftersträvar mer avslappnade, stora och mjuka lockar.

Vilken locktång är lättast att använda?

Vilken locktång är lättast att använda?

Automatisk locktång: För enkel och snabb styling när du ska locka håret.

För dig som vill ha en snabb och enkel styling, kan en automatisk locktång vara ett utmärkt alternativ. Dessa locktänger har en inbyggd motor som automatiskt drar in hårsekvenserna och lindar dem runt sitt uppvärmda element för att skapa perfekta lockar. Du behöver bara placera en hårsträng i locktången och trycka på en knapp.

Några av fördelarna med automatiska locktänger inkluderar:

 • De kan spara tid eftersom du inte behöver linda håret manuellt.
 • De minskar risken för att bränna dina fingrar eftersom de håller håret borta från den heta delen.
 • De kan ge mer jämna och konsekventa lockar eftersom håret värms upp jämnt och lindas exakt runt värmeplattan.

OBH Nordica erbjuder flera modeller av automatiska locktänger, till exempel OBH Nordica Björn Axén Tools Genius Curler 3123, som har automatisk avstängning och en digital display för temperaturvisning.

Fler funktioner i samma verktyg 

Fler funktioner i samma verktyg 

Artist Easy Multistyler

Upptäck Artist Easy Multistyler och välj en stil som passar din dagliga sinnesstämning. Easystyler kombinerar funktionaliteten hos en plattång, locktång och vågtång i en enda produkt! Byt smidigt mellan olika tillbehör för att skapa raka, lockiga eller vågiga frisyrer. I paketet ingår inte bara en plattång och en vågtång, utan även tre olika storlekar av locktångsstavar (ø 16 mm med spiral- och borstfäste, ø 25 mm, och ø 32 mm), fyra sektionsklämmor, och en värmetålig förvaringsväska. Easystyler är utrustad med en keramisk beläggning berikad med keratin för en mer skonsam styling som lämnar håret glänsande. Den är användarvänlig med en fast temperaturinställning på 200 grader och en sladd på 3 meter. Med Easystyler blir håret stylat både enkelt och snyggt!

Keramiska locktänger: Är de bättre?

Keramiska locktänger: Är de bättre?

Keramiska locktänger har blivit allt mer populära tack vare deras skonsamma och effektiva design. Keramiska beläggningar på locktänger hjälper till att fördela värmen jämnt över hela tången, vilket minskar risken för skador på håret. De hjälper också till att släppa ut negativa joner som motverkar frissighet och gör håret glansigare.

 • Jämn värmefördelning: Keramiska locktänger värms upp snabbt och jämnt, vilket minimerar risken för att värmen koncentreras till en specifik del av tången och bränner håret.
 • Motverkar frissighet: Keramiska tänger släpper ut negativa joner som motverkar frissighet och ger håret en glansig finish.
 • Skonsamt mot håret: Keramiska locktänger är allmänt ansedda som mer skonsamma mot håret än andra typer av locktänger, som de med metall- eller titanbeläggning.

I OBH Nordicas sortiment finns flera keramiska locktänger, som är designade för att vara skonsamma mot håret samtidigt som de ger vackra och hållbara lockar.

Använda locktång på rätt sätt

Använda locktång på rätt sätt

Hur kan man göra lockar och vågor?

Att använda en locktång på rätt sätt kan verka komplicerat, men med rätt teknik och lite övning kan du skapa fantastiska lockar hemma. Börja med att förbereda ditt hår genom att applicera ett värmeskydd för att skydda håret från skador orsakade av hög värme.

När du är redo att börja locka, dela upp ditt hår i sektioner, börja med underhåret och arbeta dig uppåt. Sätt fast en liten sektion av håret i klämman på tången och vrid tången bort från ansiktet, detta kommer att skapa en naturlig lock som ramar in ansiktet.

Håll locktången i håret i några sekunder, men inte för länge för att undvika skador. Släpp sedan försiktigt klämman och låt locken svalna innan du rör vid den. Upprepa processen tills hela håret är lockat.

Här är några ytterligare tips för att använda locktång på rätt sätt:

 • Använd rätt storlek på locktång för din hårlängd och den typ av lockar du vill ha.
 • Rulla inte upp hela håret på tången, låt några centimeter vara kvar vid topparna för ett mer naturligt resultat.
 • Låt lockarna svalna innan du borstar igenom dem för att undvika att lockarna faller ut.
 • Använd en hårspray för att fixera dina lockar och hålla dem på plats längre.

Kom ihåg att övning gör mästaren! Med tiden kommer du att bli mer skicklig på att använda locktång och kunna skapa olika stilar med lätthet.

Vilken temperatur ska en locktång ha?

Vilken temperatur ska en locktång ha?

Den optimala temperaturen för en locktång kan variera beroende på ditt hår. Generellt sett ligger den optimala temperaturen för styling av hår runt 185 grader. Denna temperatur är dock inte alltid lämplig för alla hårtyper.

 • För tunt hår, rekommenderas en lägre temperatur, mellan 120 och 150 grader.
 • Tjockt hår kan hantera högre temperaturer, så en inställning upp till 230 grader kan vara lämplig.

Glöm inte att använda ett värmeskydd innan du använder locktången för att minimera eventuella skador. Dessutom, om du lockar ditt hår ofta, försök att undvika användning av höga temperaturer för att skydda ditt hår från överdriven värmeexponering.

Profesionella resultat med Björn Axén Tools by OBH Nordica

Björn Axén Tools by OBH Nordica är utvecklat för både professionell och vardaglig användning. Utforska serien från Björn Axén med kunskap utvecklat sen 60-talet för perfektion. Förutom olika modeller så finns det dessutom olika tekniker. Om du är ute efter en naturliga lockar eller vågiga lockar, mycket volym för en mer bohemisk stil så ta mer hår per lock. Vill du istället ha lite tajtare, mindre och mer väldefinierade lockar så ha mindre hår per lock. Experimentera och testa dig fram för att hitta vad som passar dig. Få fler stylingtips från frisörer hos Björn Axen som visar dig deras teknik, de visar även hur du undviker de vanligaste missarna. Kika efter dem på vår hemsida eller besök vår youtube-kanal.